Papouščí péřová bábovka
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. I přes to je bábovka vláčná a velice měkká, péřová. A proč papouščí? Protože do formy vrstvíme těsto tří různých barev. Po upečení se tak na řezu bábovky zjeví dokonalá mozaika.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 268 kJ / 2 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,41 g |
| Tuky | 159,28 g |
| Vláknina | 0,88 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 572 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 275,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a kypřicím práškem do pečiva.
Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme čistými metlami tuhý sníh. Ten vmícháme opatrně do žloutkového základu.
Krok 3: Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudinkový prášek. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Bábovkovou formu pečlivě vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 5: Po lžících střídavě vkládáme do formy těsto různých barev a jakmile máme navrstveno, vložíme formu do trouby. Pečeme 40-45 minut, nejprve na 180 °C a ke konci pečení stáhneme teplotu na 160 °C.
Krok 6: Po upečení necháme lehce vychladnout a poté bábovku vyklepneme z formy.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouščí péřová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E60l
Moje poznámka
Papouščí péřová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E60l
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 3 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočková polévka s uzeninou
Merylas před 7 minutami
Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
gabrus před 12 minutami
Omáčka na špagety
ilonkakulisek před 16 minutami
Pěry z bramborového těsta
olivka před 17 minutami
Flíčky s hlávkovým zelím
Sahula před 27 minutami
Fazolková omáčka
Ivyjg před 30 minutami
Zelňačka z hlávkového zelí
Jack58 před 1 hodinou
Mrkvová polévka
Lida.Rose před 1 hodinou
Chilli con carne
niklova před 1 hodinou
Tématické fráze:
papouščí buchta,
papoušková bábovka,
bábovka papoušek,
papouskova buchta,
recept na vlhkou bábovku,
měkká babovka,
ruzne babovky,
papouščí buchta s pudinkem,
papouščí buchta na plech,
papoušková bábovka recept,
vlhká bábovka,
papousti bábovka,
buchta papousek,
recept na papouškovou buchtu,
papuščí bábovka,
papuščí péřvá bábovka,
recept na péřovou bábovku,
pretekla babovka,
papoščí bábovka,
papouščí řezy
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
pudink čokoládový,
pudink jahodový,
sůl,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (29)