Boloňská omáčka a špagety
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na později. Podávat ji můžete k těstovinám, ale hodí se i do lasagní.
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Moje poznámka
Boloňská omáčka a špagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51DY
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 5 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 7 hodinami
Bavorský guláš
Přidáno před 7 hodinami
Cibulačka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
Blanca2 před 15 minutami
Třeboňské kapří hranolky
mazlak před 31 minutami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
HelenaSenfeldova před 52 minutami
Vitacitový koláč
cuprova denisa před 52 minutami
Halušky s brynzou
magdalenka před 1 hodinou
Vaječná tlačenka s masoxem
magdalenka před 1 hodinou
Škvarky z DP
magdalenka před 1 hodinou
Česnekové buchty
magdalenka před 2 hodinami
Trojúhelníky s česnekem
magdalenka před 2 hodinami
Štika s anglickou slaninou a cibulí
clovek1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na špagety,
boloňská omáčka,
omáčka na špagety recept,
recept na omáčku na špagety,
spagety s bolonskou omackou,
omáčky na špagety,
omáčka bolognese,
prava bolonska omáčka,
jaké maso na boloňské špagety,
spagety bolonese,
boloňská omáčka z rajčat,
recept na boloňskou omáčku,
italska omacka na spagety,
červená omáčka na špagety,
recept na špagety s boloňskou omáčkou,
bolonská omáčka recept,
omáčka na špagety z rajčat,
recept omáčka na špagety,
omáčka ke špagetám,
italská bolonska omacka
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej olivový,
víno červené,
protlak rajčatový,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
těstoviny špagety
Komentáře (16)
Vůbec nedoporučuji.
Tuto omáčku už jedině s čerstvými rajčaty a se vší zeleninou která do ní patří.
Každopádně do Bolognese patří i kořenová zelenina a řapíkatý celer.