Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,90 g |
| Tuky | 54,15 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 9,83 g |
| Sacharidy | 26,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.
Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.
Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.
Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Moje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 11 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jklůkljů
[email protected] před 12 minutami
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 9 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 11 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 14 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 14 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
sekanice,
feferoňák,
feferoňák recept,
domaci sekanice,
domácí feferoňák,
přidání bramborového těsta do sekané,
panacci ze sisek,
sekanice rychle,
výborná sekanice,
sekanice recept,
recept houbová sekanice,
mleté maso recepty do trouby,
panacek z klobasky foto,
sekanice pečení,
sekanice z anglicky slaniny,
tříkrálová pečení,
panáček ze šišky,
uzviratelna folie na pečení masa,
ryze s vysocinou a korenim,
recepty k narozeninovemu pohosteni
Suroviny:
paprika sušená sladká,
pepř citronový,
sůl,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
kukuřičky bonduelle,
karotka baby,
špenát baby,
klobása,
masox hovězí,
olej
Komentáře (56)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik
vy jste Tříkrálová
tahle není tak barevná, ale dobrá je taky..aspoň doufám, že bude hostům chutnat
ale jinak je to fakt kočena mezi sekačkama