Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 620 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,90 g |
Tuky | 54,15 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 353 mg |
Sodík | 4,19 g |
Sůl | 9,83 g |
Sacharidy | 26,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc.
Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme.
Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky.
Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička.
Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme.
Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku.
Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Moje poznámka
Tříkrálová sekanice pro Aničku K.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxMy
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 3 hodinami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec podle Gordona Ramsayho
Kudlajs před 4 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
wimra před 20 minutami
Milionová polévka našich babiček
Barborka17 před 33 minutami
Vepřové pečené na cibuli
Trol60 před 42 minutami
Rebarborový koláč
Anna.Milkova před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 1 hodinou
Obalovaný květák
radekfiala před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
danava před 1 hodinou
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 2 hodinami
Tématické fráze:
sekanice,
feferoňák,
feferoňák recept,
domaci sekanice,
domácí feferoňák,
přidání bramborového těsta do sekané,
panacci ze sisek,
sekanice rychle,
výborná sekanice,
sekanice recept,
recept houbová sekanice,
mleté maso recepty do trouby,
panacek z klobasky foto,
sekanice pečení,
sekanice z anglicky slaniny,
tříkrálová pečení,
panáček ze šišky,
uzviratelna folie na pečení masa,
ryze s vysocinou a korenim,
recepty k narozeninovemu pohosteni
Suroviny:
paprika sušená sladká,
pepř citronový,
sůl,
hořčice plnotučná,
smetana na vaření,
kukuřičky bonduelle,
karotka baby,
špenát baby,
klobása,
masox hovězí,
olej
Komentáře (50)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik
vy jste Tříkrálová
tahle není tak barevná, ale dobrá je taky..aspoň doufám, že bude hostům chutnat
ale jinak je to fakt kočena mezi sekačkama