Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 724 kJ / 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,24 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby si předem namočíme do vlažné vody.
Krok 2: Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce.
Krok 3: V pekáčku na plotně si rozpálíme olej a osmahneme na něm vymačkané houby, pak přidáme maso a zprudka ho z obou stran opečeme.
Krok 4: Podlijeme vodou z hub a červeným vínem, přidáme snítky tymiánu.
Krok 5: Přiklopíme, dusíme, podléváme vodou nebo vývarem. Nakonec přidáme česnek a trochu majoránky.
Krok 6: Do změknutí masa to trvá min. 2 hodiny. Můžeme také péct přiklopené v troubě.
Krok 7: Pro nedočkavce lze celý pokrm připravit i v papiňáku.
Zveřejněno 18. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoké srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRxN
Moje poznámka
Divoké srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRxN
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 15 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
Flyer01 před 7 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 8 hodinami
Lívance z podmáslí
MonkaF před 8 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 8 hodinami
Kuře na paprice
TerunkaKr před 10 hodinami
Šumavské topinky
Moanka před 10 hodinami
Špenátová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 11 hodinami
Pečená švestková a jablečná povidla
Neduch před 11 hodinami
Jednoduché langoše
Lucie1001 před 12 hodinami
Tématické fráze:
kančí srdce,
kančí srdce recept,
kančí srdce recepty,
srdce recept,
recept kančí srdce,
srdce zverina recept,
srdce z divočáka,
recept na kančí srdce,
recept na dančí srce,
pokrmy ze srdce,
recepty ze srdce,
dančí srdce recept,
danci srdce,
srdce kanec recepty,
srdce z divočáka-recept,
srdce divočina recept,
srdce z divočáka recepty,
srdce z divočáka..,
srdce recepty,
vepřové srdce s červeným vínem
Suroviny:
srdce vepřové,
houby lesní,
jalovec,
kmín drcený,
tymián čerstvý,
majoránka,
česnek,
víno červené,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (18)
Anďa řádí..a hezky