Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chleba - favorit č.1

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 22:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 379 kJ / 2 003 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky12,78 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základ těsta se odvíjí od receptu Merylas /Farmářské bagety nebo bulky/ a různým přidáváním ingrediencí jsem docílila chleba, který peču nejčastěji a je pro nás a naše známe jednička. Vydrží být několik dní velmi měkkoučký a vláčný. Vůbec není suchý:-)

Pokud nevlastníte pekárnu, tak můžete tento chleba samozřejmě udělat i ručně. Není to tak pracné, protože těsto je volnější. Můžete do těsta též přidat škvarky, cibuli, česnek, bylinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

27. 1. 2012 11:29

dám na tvoji radu a příště zkusím bez oleje:-D

petdoly

27. 1. 2012 09:07

včera jsem tento chlebík pekla a je to bájo :-K:-* moc všem chutnal, krásně nadýchaný a i dnes ke snídani stále krásně vláčný určitě budeme péci častěji, děkuji za super recept a posílám bodík :yes::-)):-))

BILKOVAI BILKOVAI

26. 1. 2012 19:46

Dani, děkuji, že jsi vyzkoušela a chleba chutnal.:-K:-)) Jen zkus příště tam ten olej nedávat. Já si myslím, že tam olej právě nemá být. To bylo totiž poprvé, kdy mi ten chleba chutnal jak opravdový chleba a bylo to poprvé, kdy jsem nedala do těsta olej:-) Tak mě nejvíc oslovily Farmářské bulky od Merylas, protože tam neměla ani kapku oleje.;-)

Dana61

26. 1. 2012 13:03

Ivetko - chlebík jedna báseň:yes::-D jenom jsem přidala cca 2 lžíce oleje, já ho dávám do každého chleba

Bahula Bahula

26. 1. 2012 12:44

Ivetko, voní až ke mně a já zase jenom :-O:-O:-O:yes:+

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 1. 2012 12:02

cathleen: No jo...musím uznat, že máš pravdu:-8:-* Prostě máš všechno x krát vyzkoušené, já přece jen tak moc nepeču. A když mě honí mlsná, tak na úplně něco jiného:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 1. 2012 09:55

BILKOVAI: jak píše Merylka, trocha brambor se sušenou bramkaší nahradit dá (doma ji nemívám, jen Bramborák v prášku, který mimo brambor obsahuje i sušenou syrovátku a koření a výborně dochutí třeba chleba).
Když je ale v receptu brambor víc (jako tady), sušenou směsí bych je nenahrazovala (aby recept vyšel). Brambora, oloupaná a nakrájená třeba na čtvrtiny (i menší), je v mikrovlnce uvařená za 2 minutky;-) (Vím to, protože si ji občas večer, když mě už honí mlsná nesnesitelně, v MWT udělám a dám vřelou, jen tak, se solí;-) )

BILKOVAI BILKOVAI

25. 1. 2012 19:02

Merylas, díky za komentík.:-K Někdy tu kaši koupím a vyzkouším.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 1. 2012 18:04

Nádherný chlebíček;-):yes:+1

clupmi clupmi

25. 1. 2012 17:48

Líbí se mi výraz "žíznivá" mouka. Je to opravdu tak. Každá mouka má jinou schopnost vázat vodu. Vaznost mouky se pohybuje od 50 do 65 %. Je známý slogan: "Tuhá těsta vyhánějí pekaře z města.":-K
http://clupmi.blog.cz

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 1. 2012 17:34

BILKOVAI: Ivetko, když nemám vařené brambory, tak občas používám do chleba a pečiva bramborovou kaši v prášku. Přidávám většinou plnější až vrchovatou lžíci, ale musí se přidat voda! Ale to přesně nepovím kolik. Někdo sice namítne, že je to zase instantní záležitost, ale co už....Cat taky používá bramborák v prášku, taky občas do něčeho přidám a :yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

25. 1. 2012 17:00

Moc Vám všem děkuji za milé komentíky a bodíky:-K Budu ráda, když vyzkoušíte.
Alenko, těší mě, že Ti chleba chutnal. Škoda, že není fotečka;-)

Na otázku, zda se tam může místo brambory dát bramborová kaše v prášku nedokážu odpovědět. Nemám s tím zkušenost, ale Cathleen by určitě poradila.
Ale myslím si, že to nebude zas tak velký problém uvařit ze dvě brambory. Jde to i v mikrovlnce a je to jen chvilinka. Já si uvařím těch brambor cca na dvě dávky a mám je v ledničce. ;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 1. 2012 16:43

Ivetko, moc se Ti podařil;-):yes:

NStefancinova

25. 1. 2012 16:29

:yes::yes::yes::yes::yes::-)):-p+1a ukládám,určitě vyzkouším:-)

Alena

25. 1. 2012 14:19

Dnes jsem chlebik zkusila a je opravdu vyyyyyborny!!!:yes::-D kynul v osatce jedna radost! Brambora doda vlacnost a chut! zkusim to priste jen s zitnym kvasem ;-) a uvidime jak se zadari! Pekarnu nemam takze posiluju svaly :-)) Testo je opravdu jemne a jakoby "tekouci", takze se musi z osatky rychle opatrne preklopit a fofrem do trouby :-8 recept je super!!:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vláčný chléb pumpernickel recept vlacny chleba chlebové koření recept můj favorit domácí favorit konzistence těsta na chleba konzistence chlebového těsta tuhé těsto na chleba muj favorit c.1 chleba ktery vydrzi vlacny chleba bez hnětení videorecept chleba videorecept můj nejlepší chleba č. 1 sama doma recepty chleba z domací pekárny konzistence chleba chléb z pekárny videorecept je lepší na chleba řidší konzistence? chleba za 20 minut chleba z obyčejne hl mouky do pekárny

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, ocet, brambory, sůl, cukr, koření chlebové, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Můj chleba - favorit č.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yp1