Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chobotnice pro děti

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

23. 2. 2012 20:33

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 469 kJ / 829 kcal
Bílkoviny45,34 g
Tuky64,12 g
Vláknina2,56 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,40 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dávám dětem k čočce aby ji papkali, k br. kaši,nebo jen tak s chlebem k sobotní snídani,dnes jsem dělala na fofr s hranolkama... muj malej Daneček je ještě poleje kečupem jako že krvácej a masakruje je na talíři :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majda 2

24. 2. 2012 16:12

Radulko,dobrý nápad aby děti něco snědly,někdy je to velké přemýšlení,jak na ně vyzrát,když nechtěji jíst.:-))Debatovat o tom,jestli je to pro děti dobré nebo ne,nemá význam.Kolik je nezdravých potravin,co se dětem dává,myslím tím sladkosti,které mají děti rády a chipsy třeba aj.Vzpomeňme si na sebe,když jsme byli dětmi.:-))Teď jsem četla,jak je nezdravé všechno maso a taky se ho nevzdáme,jen vegetariáni ho nejí,ale i to tělu chybí.Myslím si,že ani odborníci neví přesně,co je tělu prospěšné a co ne.Pamatuji se,že kdysi se psalo,že je nezdravé hovězí,protože se dlouho chová,pak to bylo vepřové,potom kuřata,vždycky vědci na něco příjdou nového.:-))

Klariska Klariska

24. 2. 2012 11:42

alex: ovšem narozdíl od másla mají podstatně méně tuku a co do chuti jsou kompromisem, nejlépe chutná nezdravé máslo, nejhůře obvykle kvalitní roztíratelné tuky :-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 2. 2012 11:22

k.radulka: Nic si z toho nedělej;-). Vždyť už to tady znáš;-)

alex

24. 2. 2012 11:08

k.radulka:
nebreč, každá z nás někdy strčila děcku párek, i ty, co to zapřou.

pro klarisku citát z odborné literatury: Samotná pomazánková másla (bez přídavku jiného tuku) však obsahují stejně jako máslo hlavně nasycené mastné kyseliny a určité množství trans mastných kyselin. Pro studenou kuchyni je tedy výhodnější vybírat kvalitní roztíratelné rostlinné tuky.

k.radulka:

k.radulka k.radulka

24. 2. 2012 11:01

no jo zase ta vaše morální diskuze, jako vždy, už mě to ani nepřekvapuje;-(;-(;-(

zizala zizala (moderátorka)

24. 2. 2012 10:54

Podobný nápad jsem kdysi viděla na www.mamincinyrecepty.cz a zkoušely jsme je i s dětmi ve škole. Ale přiznám se, že představa malého kloučka, jak si chobotnice poleje kečupem, aby vypadaly realističtěji a pak je "zmasakruje", je pro mne, jako vychovatelku, nepřijatelná :-(

Klariska Klariska

24. 2. 2012 10:39

alex: A co je podle tebe špatné na pomazánkovém másle? Četla jsi jeho složení?

alex

24. 2. 2012 10:15

fascinující diskuze, zejména když si v receptu na řezy s čokokrémem přečtu v surovinách pomazánkové máslo, tam je kolekce kladných hodnocení a párky jsou ukřižovány en bloc (nejsem obhájce, sama je nejím, ale ta míra "objektivity" je úsměvná)

Jana

24. 2. 2012 09:35

Má mít cenu číst hlavně složení výrobku,zajímat se o původ,výrobce a podle toho nakupovat.Vodítkem je i cena.Od špekáčků kilo za třicet nemůže nikdo nic hodnotného očekávat.

PET-lahev PET-lahev

24. 2. 2012 09:29

Jiří: a nechci zde zaplňovat recept nesmysly, ale zkuste mě pobavit a napsat mi do soukromých vzpráv...co zrovna vy teda děláte proti tomu, aby jste nebyl tupá ovce ..

PET-lahev PET-lahev

24. 2. 2012 09:27

Jiří: Však tak to právě asi pí Remková myslela, že nemá cenu to zde dramatizovat :-p

Jiří

24. 2. 2012 09:22

PET-lahev: :-O ale já přeci nic nedramatizuji - jen reaguji na příspěvek p.Remkové,která jím vlastně říká, že nemá cenu se starat, co kupujeme, jíme. Jen tohle, nic víc a nikdy víc. ;-)
Diskutovat tu o tom nechci, k receptu - nápad se mi líbí, ano. :-)

PET-lahev PET-lahev

24. 2. 2012 08:37

Jiří: Tak asi to nemá cenu dramatizovat obvzláště tady v této diskuzi, když se tu má hodnotit nápad receptu a ne odkud párek pochází, jeho složení, normy, atd. Jestli máte kde sehnat kvalitní párky, tak si je sežeňte a udělejte si chobotnici z nich. Upřímně by mě zajímalo, když mě tu někdo kategorizuje do stavu "stádo tupých ovcí" tak co Vy osobně děláte pro to, aby se to změnilo.. ?

Jiří

24. 2. 2012 08:17

Jana Remkova: pokud to budou všichni "nedramatizovat" a přijímat s klidem jako vy, budeme jak stádo tupých ovcí a trh nám nabídne přesně to, co podle vašeho klidu "chceme" - stále větší blafy.:-//

variel variel

24. 2. 2012 08:07

Všetko s mierou:-) Vypadá to krásně:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chobotnice z párků chobotnice z pet lahve dort chobotnice detsky dort chobotnice chobotnice z pet lahví výrobky nápady pro děti chobotničky z párků chobotnice recept recepty z chobotnice pečená chobotnice dětské dorty chobotnice parek jako chobotnice baby chobotnice recept chobotnice recepty chobotnice z párku recept chobotnice jídlo sladkosti pro děti recept párky chobotnice recepty na chobotnice recepty chobotnice

Suroviny: párky, sýr eidam, rajče, okurka čerstvá

TopRecepty.cz

Chobotnice pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vDR8