Chobotnice pro děti
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 469 kJ / 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,34 g |
Tuky | 64,12 g |
Vláknina | 2,56 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,40 g |
Sacharidy | 16,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dávám dětem k čočce aby ji papkali, k br. kaši,nebo jen tak s chlebem k sobotní snídani,dnes jsem dělala na fofr s hranolkama... muj malej Daneček je ještě poleje kečupem jako že krvácej a masakruje je na talíři :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2012 16:12
Radulko,dobrý nápad aby děti něco snědly,někdy je to velké přemýšlení,jak na ně vyzrát,když nechtěji jíst.Debatovat o tom,jestli je to pro děti dobré nebo ne,nemá význam.Kolik je nezdravých potravin,co se dětem dává,myslím tím sladkosti,které mají děti rády a chipsy třeba aj.Vzpomeňme si na sebe,když jsme byli dětmi.Teď jsem četla,jak je nezdravé všechno maso a taky se ho nevzdáme,jen vegetariáni ho nejí,ale i to tělu chybí.Myslím si,že ani odborníci neví přesně,co je tělu prospěšné a co ne.Pamatuji se,že kdysi se psalo,že je nezdravé hovězí,protože se dlouho chová,pak to bylo vepřové,potom kuřata,vždycky vědci na něco příjdou nového.
24. 2. 2012 11:42
alex: ovšem narozdíl od másla mají podstatně méně tuku a co do chuti jsou kompromisem, nejlépe chutná nezdravé máslo, nejhůře obvykle kvalitní roztíratelné tuky .
24. 2. 2012 11:22
k.radulka: Nic si z toho nedělej. Vždyť už to tady znáš
24. 2. 2012 11:08
k.radulka:
nebreč, každá z nás někdy strčila děcku párek, i ty, co to zapřou.
pro klarisku citát z odborné literatury: Samotná pomazánková másla (bez přídavku jiného tuku) však obsahují stejně jako máslo hlavně nasycené mastné kyseliny a určité množství trans mastných kyselin. Pro studenou kuchyni je tedy výhodnější vybírat kvalitní roztíratelné rostlinné tuky.
k.radulka:
nebreč, každá z nás někdy strčila děcku párek, i ty, co to zapřou.
pro klarisku citát z odborné literatury: Samotná pomazánková másla (bez přídavku jiného tuku) však obsahují stejně jako máslo hlavně nasycené mastné kyseliny a určité množství trans mastných kyselin. Pro studenou kuchyni je tedy výhodnější vybírat kvalitní roztíratelné rostlinné tuky.
k.radulka:
24. 2. 2012 11:01
no jo zase ta vaše morální diskuze, jako vždy, už mě to ani nepřekvapuje
24. 2. 2012 10:54
Podobný nápad jsem kdysi viděla na www.mamincinyrecepty.cz a zkoušely jsme je i s dětmi ve škole. Ale přiznám se, že představa malého kloučka, jak si chobotnice poleje kečupem, aby vypadaly realističtěji a pak je "zmasakruje", je pro mne, jako vychovatelku, nepřijatelná
24. 2. 2012 10:39
alex: A co je podle tebe špatné na pomazánkovém másle? Četla jsi jeho složení?
24. 2. 2012 10:15
fascinující diskuze, zejména když si v receptu na řezy s čokokrémem přečtu v surovinách pomazánkové máslo, tam je kolekce kladných hodnocení a párky jsou ukřižovány en bloc (nejsem obhájce, sama je nejím, ale ta míra "objektivity" je úsměvná)
24. 2. 2012 09:35
Má mít cenu číst hlavně složení výrobku,zajímat se o původ,výrobce a podle toho nakupovat.Vodítkem je i cena.Od špekáčků kilo za třicet nemůže nikdo nic hodnotného očekávat.
24. 2. 2012 09:29
Jiří: a nechci zde zaplňovat recept nesmysly, ale zkuste mě pobavit a napsat mi do soukromých vzpráv...co zrovna vy teda děláte proti tomu, aby jste nebyl tupá ovce ..
24. 2. 2012 09:27
Jiří: Však tak to právě asi pí Remková myslela, že nemá cenu to zde dramatizovat
24. 2. 2012 09:22
PET-lahev: ale já přeci nic nedramatizuji - jen reaguji na příspěvek p.Remkové,která jím vlastně říká, že nemá cenu se starat, co kupujeme, jíme. Jen tohle, nic víc a nikdy víc.
Diskutovat tu o tom nechci, k receptu - nápad se mi líbí, ano.
Diskutovat tu o tom nechci, k receptu - nápad se mi líbí, ano.
24. 2. 2012 08:37
Jiří: Tak asi to nemá cenu dramatizovat obvzláště tady v této diskuzi, když se tu má hodnotit nápad receptu a ne odkud párek pochází, jeho složení, normy, atd. Jestli máte kde sehnat kvalitní párky, tak si je sežeňte a udělejte si chobotnici z nich. Upřímně by mě zajímalo, když mě tu někdo kategorizuje do stavu "stádo tupých ovcí" tak co Vy osobně děláte pro to, aby se to změnilo.. ?
24. 2. 2012 08:17
Jana Remkova: pokud to budou všichni "nedramatizovat" a přijímat s klidem jako vy, budeme jak stádo tupých ovcí a trh nám nabídne přesně to, co podle vašeho klidu "chceme" - stále větší blafy.
24. 2. 2012 08:07
Všetko s mierou Vypadá to krásně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chobotnice z párků chobotnice z pet lahve dort chobotnice detsky dort chobotnice chobotnice z pet lahví výrobky nápady pro děti chobotničky z párků chobotnice recept recepty z chobotnice pečená chobotnice dětské dorty chobotnice parek jako chobotnice baby chobotnice recept chobotnice recepty chobotnice z párku recept chobotnice jídlo sladkosti pro děti recept párky chobotnice recepty na chobotnice recepty chobotnice
Suroviny: párky, sýr eidam, rajče, okurka čerstvá
Chobotnice pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDR8
28 názorů