Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 9,41 g |
Vláknina | 0,88 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 6,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme.
Krok 2: Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme.
Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150°C.
Krok 4: Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130°C a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny.
Krok 5: Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180°C a 30-40 minut dopékáme dozlatova (na kůrčičku).
Krok 6: Nádivka: Housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi.
Krok 7: Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.
Zveřejněno 1. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Moje poznámka
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
husokachna recept,
pečená husokachna,
pomalu pečená husokachna,
pečení husokachny,
jak péct husokachnu,
husokacena,
husokacena recept,
recept na husokachnu,
pečená husokachna recept,
husokachna recepty,
pečená husokačena,
recept na husokačenu,
recept husokachna,
jak upéct husokachnu,
husokachna,
husokacena recepty,
pečeme husokachnu,
jak chovat husokachny,
recepty na husokachnu,
jak se peče husokachna
Suroviny:
kůže z husího krku,
sůl,
majoránka,
římský kmín mletý,
sádlo,
játra kachní,
vejce,
houska,
mléko,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový
Komentáře (19)
Jeníčku, nechala bych se pozvat na tuhle husokachničku,zelíčko i knedlíček
bodík dá ti rebíček