Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,26 g |
Tuky | 9,41 g |
Vláknina | 0,88 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 6,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme.
Krok 2: Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme.
Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150°C.
Krok 4: Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130°C a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny.
Krok 5: Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180°C a 30-40 minut dopékáme dozlatova (na kůrčičku).
Krok 6: Nádivka: Housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi.
Krok 7: Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.
Zveřejněno 1. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Moje poznámka
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y0L9
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 7 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 35 minutami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 43 minutami
Segedínský guláš
BublinaF před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 3 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 3 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 4 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 4 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 4 hodinami
Jemná kuřecí pomazánka s koprem
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
Polivkova před 5 hodinami
Tématické fráze:
husokachna recept,
pečená husokachna,
pomalu pečená husokachna,
pečení husokachny,
jak péct husokachnu,
husokacena,
husokacena recept,
recept na husokachnu,
pečená husokachna recept,
husokachna recepty,
pečená husokačena,
recept na husokačenu,
recept husokachna,
jak upéct husokachnu,
husokachna,
husokacena recepty,
pečeme husokachnu,
jak chovat husokachny,
recepty na husokachnu,
jak se peče husokachna
Suroviny:
kůže z husího krku,
sůl,
majoránka,
římský kmín mletý,
sádlo,
játra kachní,
vejce,
houska,
mléko,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý mletý,
ořech muškátový
Komentáře (18)
Jeníčku, nechala bych se pozvat na tuhle husokachničku,zelíčko i knedlíček
bodík dá ti rebíček