Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce Benedikt

Tuto elegantní snídani, která v kavárnách často stojí nemalé peníze, si snadno připravíte i doma za zlomek ceny. Dozlatova opečená houska s plátky kvalitní šunky, zastřeným vejcem a sametovou holandskou omáčkou dodá vašemu ránu nový rozměr.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 13 min

28 min (15 min příprava + 13 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie641 kJ /
153 kcal
Bílkoviny16,68 g
Tuky9,16 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku rozpůlíme a nasucho ji opečeme na pánvi na řezné ploše. Krok 2: V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody. Osolíme ji, přidáme trochu octa a stáhneme plamen tak, aby voda jen jemně probublávala. Krok 3: Vejce opatrně vyklepneme do naběračky a pomalu ho necháme sklouznout do horké vody. Pomocí lžíce jemně tvarujeme bílek tak, aby obalil žloutek. Krok 4: Jakmile je bílek pevný, což trvá 2-3 minuty, vejce je hotové. Krok 5: Vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Krok 6: Housku obložíme plátky šunky, které přelijeme holandskou omáčkou. Navrch položíme zastřené vejce. Dle chuti opepříme, osolíme a přiklopíme horní částí housky.

TIP: Jak připravit rychlou holandskou omáčku

Zveřejněno 25. 4. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Holandskou omáčku ještě můžeme ochutit dijonskou hořčicí.

http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce Benedikt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53BY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

CHYBÍ DŮLEŽITÁ INGREDIENCE. A TO HOLANDSKÁ OMÁČKA. TOTO VEJCE JE POUZE VEJCE ZASTŘENÉ

evosheek: ale vždyť je tam holandská omáčka napsaná a je vidět i na fotce.

moc dobré:-p

Mareček:Díky, i tak by se to dalo nebo ještě lépe vypéct si na to slaninku:-p

Mareček 7. 1. 2013 15:41
Skvělý recept, jen ještě doporučuji opéct i tu šunku. :-)

Také dělávám ;-) k snídani je to super :-p někdy dávám místo šunky uzeného lososa :-)

Colombo65:Taky bych si zase dala:-p, možná ráno;-):-))

Mňam ;-);-);-):-K

Jana Remkova:Díky Jani;-)

No teda..to vypadá nádherně!:-p

Krása:yes::yes: doma bych se zavděčila a to tak, že velmi:-):-p

Všem vám ještě jednou moc děkuji za tolik milých ohlasů:-K:-8

rebeka:Nadi, já to taky někde četla, ale teď už nevím, jestli to bylo v Albertu nebo Apetitu:-)) Hlavně, že to je dobrota;-)

Tématické fráze:
benediktovo vejce, vajička benedikt, vajicko benedikt, benediktýnská vejce, vejce recepty, vajíčka ala benedikt, benediktovo vejce recept, vejce benedict, zastřené vejce pohlreich, benediktýnské vejce, vejce, vejce benedykt, vejce benedikt+pohlreich, vejce bendikt, vejce benedigt, vejce benedikt s holandskou omackou, vejcebenedikt, recepty z vajec, zastřené vejce, vejce recept

Suroviny:
vejce, houska, šunka, ocet, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu