Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme.
Krok 2: Mandarinky i pomeranč oloupeme, zbavíme bílých částí a pokrájíme na drobné kousky.
Krok 3: Z kompotu slijeme šťávu (uschováme) a ovoce také nakrájíme.
Krok 4: Ke kompotové šťávě přidáme několik kapek citronu a cukr podle chuti.
Krok 5: Vše smícháme dohromady a necháme několik hodin rozležet.
Krok 6: Podáváme vychlazené.
Zveřejněno 27. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný salát "oranžová na čtvrtou"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlOK
Moje poznámka
Ovocný salát "oranžová na čtvrtou"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JlOK
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 19 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 26 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 31 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 42 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
ovocný salát na noc
Suroviny:
mrkev,
mandarinky,
pomeranče,
kompot meruňkový,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (8)