Suflé
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 49,42 g | 
| Tuky | 130,58 g | 
| Vláknina | 15,24 g | 
| Cholesterol | 1,19 g | 
| Sodík | 469 mg | 
| Sůl | 0,99 g | 
| Sacharidy | 263,21 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Šest formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi.
	Krok 2: Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (dvě až dvě a půl minuty na střední výkon), promíchejte, aby vznikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout.
	Krok 3: Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi – nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost.
	Krok 4: Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte patnáct až dvacet minut, aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, vraťte dezerty na pět minut do trouby.
	Krok 5: Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámejte nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu.
	Krok 6: Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likérů a už dále nevařte.
	Krok 7: Při podávání můžete vršek suflé rozlomit a do pukliny vpravit lžíci zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.
Zveřejněno 13. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Moje poznámka
					
				
Suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6xG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vanilkové suflé, 
						
						
							formičky na sufle, 
						
						
							vanilkové suflé recept, 
						
						
							suffle, 
						
						
							jak udělat sufle, 
						
						
							sufle dort, 
						
						
							suflé v mikrovlnce, 
						
						
							zeleninové suflé, 
						
						
							zeleninové suflé, 
						
						
							suflle, 
						
						
							suflé z bílé čokolády, 
						
						
							soflé, 
						
						
							jak se děla sufle, 
						
						
							suflle recept, 
						
						
							jednoduché sufle, 
						
						
							soufle, 
						
						
							zeleninové souflé, 
						
						
							sufle do hrnecku, 
						
						
							prave sufle, 
						
						
							vanilkové souflé
						
					
						Suroviny:
						
							mandle mleté, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							káva černá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							káva černá, 
						
						
							zmrzlina vanilková
						
					
	
			
Komentáře (5)