Rebarborová bábovka
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost. Skvělá volba pro milovníky sladkokyselých chutí!
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o velikosti 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 103 kJ / 4 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,49 g |
Tuky | 116,56 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 899 mg |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 768,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Poté ji posypeme cukrem, který by měla postupně vstřebat. Pokud rebarbora nasákne všechen cukr, můžeme podle chuti přidat další.
Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Moje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
rebarborové recepty,
rebarborová zmrzlina,
rebarborova,
domaci babovka,
rebarbarova babovka,
pravá bábovka,
bábovka srebarborou,
bábvka z rebarborou,
rebarrborova bábovka recept,
třená s rebarborou,
rebarbora třená,
rebarbora recept,
recepty z rebarbory,
rebarbora z domácí pekárna,
rebarborov,
babavka pekarny domaci,
reberborova babovka,
rebarborová babpvka,
recept na rebarborovou bábovka
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
cukr vanilkový,
cukr skořice
Komentáře (7)