Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová bábovka

Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky rebarbory, kterou doplňuje vanilka a skořice.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby proslazování rebarbory

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby proslazování rebarbory)

4. 6. 2012 17:30

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 103 kJ / 4 566 kcal
Bílkoviny94,49 g
Tuky116,56 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 899 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy768,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept vznikla více méně ze zoufalství, když jsem se rozhodla udělat v devět hodin večer kynutý rebarborový koláč a uvědomila si, že už mi to časově nevychází. Jelikož jsem měla smíchanou mouku s cukrem a rozehřáté máslo, rozhodla jsem se, že udělám bábovku podle prababičky a rebarboru do toho hodím. A... překvapivě se velice zadařilo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2012 22:45

Škoda, že to není vidět na řezu!!:-O Cukru bych ubrala, ale jinak je to super nápad třeba-možná i pro domácí pekárnu!! Rebarbora je skvělá!!:-p

ross154m4 ross154m4

4. 6. 2012 20:29

Bibinka:Abych to uvedla na pravou míru - název bábovka je díky bábovkovému těstu, protože tvar opravdu nemá s bábovkou nic společného :-D:-))

ross154m4 ross154m4

4. 6. 2012 20:27

tejaja:Děkuji :-))

Bibinka Bibinka

4. 6. 2012 17:40

Ross, místo koláče bábovka je sice dobrý nápad, ale nějak se ti to rozlézá a nedrží dokonale ten bábovkový tvar;-) jinak rebarbora v pečivu je výborná, já zůstanu u koláče a bodík, ten 1. ti dávám i tak:yes:

tejaja tejaja

4. 6. 2012 17:37

Robím múčniky z rebarbory, ale toľko cukru by ma nenapadlo na ňu nasypať. Strašne veľa...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rebarbora recepty rebarborové recepty rebarborová zmrzlina rebarborova domaci babovka rebarbarova babovka pravá bábovka bábovka srebarborou bábvka z rebarborou rebarrborova bábovka recept třená s rebarborou rebarbora třená rebarbora recept recepty z rebarbory rebarbora z domácí pekárna rebarborov babavka pekarny domaci reberborova babovka rebarborová babpvka recept na rebarborovou bábovka

Suroviny: rebarbora, cukr krupice, máslo, cukr krupice, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, cukr vanilkový, cukr skořice

TopRecepty.cz

Rebarborová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7Jw