Rebarborová bábovka
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost. Skvělá volba pro milovníky sladkokyselých chutí!
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o velikosti 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 103 kJ / 4 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,49 g |
| Tuky | 116,56 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 899 mg |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 768,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Poté ji posypeme cukrem, který by měla postupně vstřebat. Pokud rebarbora nasákne všechen cukr, můžeme podle chuti přidat další.
Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Moje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červené zelí s jablky
magdalenka před 3 minutami
Fazolky na slanině
magdalenka před 10 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 17 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 31 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 34 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 38 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 42 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 46 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 53 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 56 minutami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
rebarborové recepty,
rebarborová zmrzlina,
rebarborova,
domaci babovka,
rebarbarova babovka,
pravá bábovka,
bábovka srebarborou,
bábvka z rebarborou,
rebarrborova bábovka recept,
třená s rebarborou,
rebarbora třená,
rebarbora recept,
recepty z rebarbory,
rebarbora z domácí pekárna,
rebarborov,
babavka pekarny domaci,
reberborova babovka,
rebarborová babpvka,
recept na rebarborovou bábovka
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
cukr vanilkový,
cukr skořice
Komentáře (7)