Vídeňský salát
Tento bramborový salát je snadný na přípravu a navíc je odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte bramborový salát, který se hodí ke smaženému řízku, stejně jako příloha na letní grilovačku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,86 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celé brambory ve slupce uvaříme do měkka asi 20 minut (dle velikosti brambor). Necháme vychladnout.
Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme oloupané a najemno pokrájené cibule a nasekanou pažitku.
Krok 3: Připravíme zálivku. Smícháme vodu, olej, sůl, pepř a hořčici. Zalijeme brambory a promícháme.
Krok 4: Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 14. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Moje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 36 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 34 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 35 minutami
Buchty na páře
Merylas před 35 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 35 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 36 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 36 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Tématické fráze:
vídeňský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát recept,
recept na vídenský bramborový salát,
lehký vídeňský bramborový salát,
bramborový salát vídeňský,
vídenský, bramborový salát bez majonézy,
vídeňský salát bramborový,
hospodský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát bez majonézy,
zálivka na vídeňský salát,
vídeňských salát,
vydensky salat,
videnskýsalát,
lehký vídeňský salát,
vídeňký salát,
vídenský,
wídensky salat,
vídešký bramborový salát,
bramborový vídenský salát,
vídešký salát
Suroviny:
brambory,
cibule,
pažitka,
olej,
hořčice plnotučná,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Zálivka se leje na ještě teplé nakrájené brambory a vše se promíchá. Brambory se nesmí !! nechat předem vycladnout, studené zálivku nevstřebají. V tom je právě to podstatné pro vídeňský salát.