Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České kynuté buchty

Nadýchané bochánky dozlatova upečené v pekáčku, to jsou tradiční české buchty. Kynuté těsto se nejčastěji plní tvarohem, mákem či povidly. Po upečení stačí pocukrovat, ale dávejte pozor na mlsné jazýčky, které je nenechají ani vychladnout.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba kynutí)

10. 7. 2012 20:36

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie13 043 kJ / 3 118 kcal
Bílkoviny117,25 g
Tuky87,21 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy457,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept není můj, ale vybraný z ekucharka.net/ceske-kynute-buchty/

Dávala jsem je do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simonecka

4. 8. 2013 12:52

Buchty jsem zkusila a jsem nadšená. Buchty jsou krásné a výborné. :-)

meggiesek

15. 5. 2013 16:57

Poprvé v životě jsem je dělala,koukám na ně přes to sklo u trouby a musim říct,že jsem na sebe pyšná;-) Doufam,že se povedly i chuťově, ale vizuelně:-O NÁDHERA!!!!!!!!!:-))

kudlova3 kudlova3

25. 8. 2012 15:49

Apolodorie:na druhý den jsou také dobré ;-)

Apolodorie

25. 8. 2012 12:40

Výborné, voňavé, dokonalé :-K Jen by mě zajímalo, jak chutnají druhý den, protože já to nezjistím, buchtičky zmizely ještě teplé :-D

kudlova3 kudlova3

7. 8. 2012 22:55

MissTwiggy:;-):-K:yes:

MissTwiggy MissTwiggy

7. 8. 2012 22:25

Už dlouho hledám ty pravé nadýchané a měkoučké...tyhle jsem vyzkoušela a ujaly se vedení o nejlepší buchty:-)

magdalenka magdalenka

11. 7. 2012 10:22

senky:to poznám...pri deväťdesiatej ma chytá zúfalosť na striedačku so zúrivosťou...Hujeri sú Hujeri.:-D

senky senky

11. 7. 2012 10:14

magdalenka:Magdi díky:-K nedávno jsem jich jednu neděli pekla 80:-!:-! slovy "OSMDESÁT" :-D:-D:-D to byl hukot:-D:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 7. 2012 10:05

Taky bych si dala jednu buchtičku;-):-pné,že bych nesnědla víc,ale nesmím;-)a tyhle jsou lákavé:-p:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

11. 7. 2012 09:58

Úžasná "česká klasika", tvarohové i povidlové:-*:-* Posílám 6. bodík:yes:

magdalenka magdalenka

11. 7. 2012 09:24

senky: pekne si to povedala...:-D:yes:

senky senky

11. 7. 2012 09:21

Nadýchaná kynutá buchta je prostě nadýchaná kynutá buchta a nic ji nenahradí:-8:yes::yes: ať už náplň je jakákoliv :yes::yes:

kudlova3 kudlova3

11. 7. 2012 07:50

Jana Remkova:;-)a jak se po ních tloustne!!!:-D

Dana61

11. 7. 2012 07:47

skvělé buchty - vypadají velmi nadýchané:yes::-D mňam

jarka skrobakova

11. 7. 2012 05:59

krásné buchtičky:yes::yes::-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynute buchty ceske buchty recept ceské buchty buchty kynute kynute buchty recept nejlepší kynuté buchty recept na ceske buchty domaci kynute buchty buchty ze suseneho drozdi recept na kynuté buchty nejlepší recept na kynuté buchty buchty honzovky pravé české buchty domácí kynuté buchty s tvarohem nadýchané kynuté buchty nejlepší české buchty české buchty ze sušeného droždí kynute buchty ze suseneho drozdi kynuté domácí buchty kynuté buchty z pekárny

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, mléko, cukr vanilkový, droždí sušené, tvaroh ve vaničce, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, žloutek, máslo

TopRecepty.cz

České kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3ExO