Vločkový nákyp s rybízem
Rýžový nákyp je velice známý, ale co takový nákyp z ovesných vloček? Nákyp se sladkokyselým rybízem vás zajisté příjemně překvapí. Jeho příprava není nijak složitá, nezbývá jen, než se do ní s chutí pustit.
Suroviny pro 1 dávka
menší zapékací mísa
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 740 kJ / 1 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 79,34 g |
| Vláknina | 12,72 g |
| Cholesterol | 935 mg |
| Sodík | 904 mg |
| Sůl | 2,13 g |
| Sacharidy | 158,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vymažeme tukem. Z osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je do vychladlé kaše přidáváme.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a nakonec jej opatrně vmícháme do vločkové kaše.
Krok 4: Do vymazané formy střídáme vrstvu kaše a vrstvu rybízu. Rybíz vždy pocukrujeme. Poslední vrstva bude kaše.
Krok 5: Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, zhruba 30 minut.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vločkový nákyp s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPL
Moje poznámka
Vločkový nákyp s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPL
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 1 hodinou
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 3 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 41 minutami
Růžová bábovka
jemelka před 42 minutami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 47 minutami
Nakládaný bůček
magdalenka před 47 minutami
Bramborový chléb s prefermentem
magdalenka před 48 minutami
Dršťková polévka
magdalenka před 48 minutami
Falešná treska
magdalenka před 48 minutami
Bedly v celestýnském těstíčku
magdalenka před 48 minutami
Maminčiny koblihy
magdalenka před 49 minutami
Americké okurky
magdalenka před 49 minutami
Tématické fráze:
ovesný nákyp,
nákyp z ovesných vloček,
buchta s červeným rybízem,
rybíz recepty,
jahlová buchta,
recepty rybíz,
cookes,
recept rybíz,
amarantové placky,
cokkies,
jáhlové muffiny,
nákyp z vloček,
buchta z ovesných vloček,
www,jak uvarit ovesnou kasi.cz,
recept na rybízový jam,
řezy s červeným rybízem,
amarantový nákyp,
zdravé recepty jáhlový nákyp,
jáhlové vločky instantní jsou zdravé,
jáhlový koláč s rybízem
Suroviny:
mléko,
sůl,
vločky ovesné,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
rybíz,
tuk
Komentáře (7)