"Minutkový" vepřový řízek speciál
Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.
Postup přípravy
Krok 1: Z kýty nakrájíme silnější pláty masa, které přes potravinářskou fólii naklepeme.
Krok 2: Mírně osolíme, posypeme sušeným česnekem a lehce z jedné strany potřeme pepřovou omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chladnu minimálně 1 hodinu odležet.
Krok 3: Pak zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 200 °C.
Krok 4: Odpočaté řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
Krok 5: Na pánvi rozehřejeme máslo. Řízky smažíme na mírném plameni z každé strany 3 minuty a pak přemístíme do pekáče, nejlépe na silikonovou pečicí fólii, popřípadě na pečicí papír.
Krok 6: Na takto předsmažené řízky položíme plátky másla, přikryjeme druhou částí pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni (já mám plynovou) 10 minut.
Krok 7: Hotové řízky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 4. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Moje poznámka
"Minutkový" vepřový řízek speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoWJ
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 12 minutami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 9 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 12 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 12 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Tématické fráze:
smažený vepřový řízek pohlreich,
vepřový řízek v trojobalu,
vepřový řízek,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
smažený řízek vepřový v trojobalu,
jak správně smažit řízky,
jak správně smažit řízek,
jak ohřát řízek,
jak ohřát řízky,
rizek podle pohlreicha,
smažený vepřový řízek na másle,
veprove rizky v trojobalu,
trojobal na řízek,
vídenský vepřový řízek,
vepřový řízek na másle,
jak ohrat smazeny rizek,
řízek pro žlučníkáře,
trojobal na řízky,
jak nejlepe ohrat rizky,
jak nejlépe smažit řízky
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
česnek sušený,
máslo,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka
Komentáře (87)
p.s.: a vím, co je to brutvan/a bo jsem chachar ostravsky
www.miric.cz
myslím že namletý pepř by bol 100x lepší
Ano,lze použít i kuřecí maso(zkoušela jsem i na velice tenké plátky hovězí zadní-dosmažovala jsem v troubě cca 30minut).
Většinou dělávám,nasolené,malinko opepřené řízky"klasiku"obyčejný trojobal.Měla jsem k dispozici načatou zmíněnou omáčku,byl to jen můj nápad,ale opravdu se nikdo nemusí přesně držet stanovených surovin
Řízek také můžete obalit v nadrtěných brambor.lupíncích,nebo jen v těstíčku.Prostě řízek ix krát jnak