Pečený divočák
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na jeho přípravě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,92 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kančí maso pokrájíme na malé kousky. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s masem. Naložené maso necháme odležet asi týden až 14 dní v lednici.
Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 250 °C.
Krok 3: Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Na dno pekáče dáme trochu nastrouhané zeleniny s cibulí. Přidáme česnek, slaninu a vše promícháme.
Krok 5: Navrch naskládáme maso a zasypeme zbylou zeleninou. Přidáme divoké koření a lžíci sádla.
Krok 6: Podlijeme vodou, zakryjeme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby při 250 °C asi na 1,5 hodiny.
Krok 7: Poté stáhneme teplotu na 200 °C a dopečeme do měkka asi hodinu. Zhruba 15 minut před koncem pečení sundáme víko, aby se maso opeklo do zlatova.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Moje poznámka
Pečený divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLMr
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 24 minutami
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 23 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Tvarohová bábovka se sušeným ovocem
Přidáno 21. 10. 2025 15:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 18 minutami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 11 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 12 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 12 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 13 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 13 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečený divočák,
divočak recepty,
recepty z divočáka,
pečený divočák recepty,
pečený divočák na zelenine,
divočák recept,
pečeně z divočaka,
recepty divočák,
divočák pečený,
divočak,
pečeně z divočáka recept,
jak naložit maso z divočáka,
pečené maso z divočáka,
pečený divočák na česneku,
divočák na zelenině,
recept na divočáka,
naložení divočáka,
maso z divočáka recepty,
recept na pečeneho divočaka,
pečený divočák recept
Suroviny:
maso kančí,
česnek,
sůl,
mrkev,
petržel,
slanina,
celer,
cibule,
česnek,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl
Komentáře (10)