Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený divočák

Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní suroviny a dát si záležet na jeho přípravě.

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Středně náročný

Doba přípravy 185 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 150 min Bez doby naložení masa 7-14 dní

185 min (35 min příprava + 150 min tepelná úprava, Bez doby naložení masa 7-14 dní)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 174 kJ /
281 kcal
Bílkoviny4,92 g
Tuky15,47 g
Vláknina16,52 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí maso pokrájíme na malé kousky. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s masem. Naložené maso necháme odležet asi týden až 14 dní v lednici. Krok 2: Troubu zapneme nahřívat na 250 °C. Krok 3: Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 4: Na dno pekáče dáme trochu nastrouhané zeleniny s cibulí. Přidáme česnek, slaninu a vše promícháme. Krok 5: Navrch naskládáme maso a zasypeme zbylou zeleninou. Přidáme divoké koření a lžíci sádla. Krok 6: Podlijeme vodou, zakryjeme víkem a dáme péct do vyhřáté trouby při 250 °C asi na 1,5 hodiny. Krok 7: Poté stáhneme teplotu na 200 °C a dopečeme do měkka asi hodinu. Zhruba 15 minut před koncem pečení sundáme víko, aby se maso opeklo do zlatova.

TIP: Jak upravit kančí kýtu

Zveřejněno 7. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLMr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečený divočák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLMr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den, recept jsem se chystala připravit, nemám odvahu chybí v něm hodnoty kolik čeho dát. Můžete prosím upřesnit. Děkuji

Tekutý Hydrolyzát 7. 10. 2012 11:41
Tak teď ještě skolit nějakého kance a můžu začít nakládat....:-*

Zdenka +++::-K díky:-):yes:

rebeka:děkuji,nezahuštuji a zeleninu nemixuji ani nepasíruji sama se rozpeče a udělá takovej hustej zoft:-p vhodná příloha je chleba ,okurky a pivo na zapití;-):-K

hezká divočina;-):-D:yes: a ničím pak nezahušťuješ, ani zeleninu nemixuješ, nepasíruješ;-):-? a jaká je vhodná příloha:-? F.B.I. hadra:-8:-S:-D:-D:-D;-)

1974andrea:ano bez vína a bez mořidla maso se dává do lednice a zatěžká a tim se maso lísuje,je potřeba se asi po třech dnech podívat zda maso pustilo štávu pokud né tak podlít převařenou vychlazenou osolenou vodou, solit opět podle potřeby maso se oplachuje jen před nakládáním po naložení už se neoplachuje jen v případě kdyby to bylo hodně slané . To je v pořádku jen se ptejte.:-Ksnad jsem to napsala k pochopení

Zdenka +++:Takže úplně nasucho bez vína nebo mořidla? A maso se neoplachuje, když se jde péct? To je otázek, co:-D

1974andrea:asi na 3kg masa hrst soli a 6 stroužků česneku, česnek se nalisuje a promíchá se solí a jednotlivé kousky masa tim potíráme a dáme do nádoby na spod větší kousky nahoru menší a do lednice:-K

Zdeni na jaké množství masa kolik soli a česneku? A musí být maso v lednici?

Tématické fráze:
pečený divočák, divočak recepty, recepty z divočáka, pečený divočák recepty, pečený divočák na zelenine, divočák recept, pečeně z divočaka, recepty divočák, divočák pečený, divočak, pečeně z divočáka recept, jak naložit maso z divočáka, pečené maso z divočáka, pečený divočák na česneku, divočák na zelenině, recept na divočáka, naložení divočáka, maso z divočáka recepty, recept na pečeneho divočaka, pečený divočák recept

Suroviny:
maso kančí, česnek, sůl, mrkev, petržel, slanina, celer, cibule, česnek, sádlo, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu