Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Z křehkého odpalovaného těsta upečeme drobné bochánky, které plníme jemnou a nadýchanou šlehačkou. Tím se také profiterolky liší od nám známých věnečků. Navíc je jejich povrch politý čokoládovou polevou, takže souhra chutí je opravdu dokonalá.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 11. 2012 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky vyjde asi 35 ks

Nutriční hodnoty

Energie17 030 kJ / 4 070 kcal
Bílkoviny61,29 g
Tuky299,58 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 877 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy273,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie, upraveno.

A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání:

Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danka1965

6. 12. 2012 11:19

Vyzkoušela jsem a jsou úžasné. A už mám objednávky:-)):-)):-)), kolegyně si je objednala na oslavu, mamka na Vánoce. Všichni z nich byli jednoduše nadšení.

Jenny

1. 12. 2012 15:36

:yes:;-)hezké to máš,už si je ukládám...:yes:;-)

rebeka rebeka

29. 11. 2012 15:56

olahok::-8;-):-) díky, a ať se vám daří:-K

olahok

29. 11. 2012 15:52

Rebeko, ještě jednou děkuji za tento rcp, je tak precizně zpracován, je tak srozumitelně popsán, že i takový neumětel,jako já, to dokázal dokonce dvakrát zrealizovat. Stačí opravdu pečlivě recept přečíst, a hlavně, všechno dodržet, zejména 2 věci: zákaz otvírání trouby a žádný horkovzduch, ale horní a spodní ohřev ano.
Připravila jsem je na oslavu nejen sladké, ale také na slano s pomazánkami, které jsem si vypůjčila u Andrejky1974 a byla to absolutní hitovka. Mějte se krásně.

rebeka rebeka

29. 11. 2012 15:08

Klára: zdravím Klárko:-K jak píšu.. v žádném případě troubu neotevírat!!! a horkovzduch, to už vůbec ne:-O tak, jak je psáno v receptu... když to dodržíte, musí to klapnout;-):-):yes:

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2012 14:31

Klára:Někde v komentářích bylo napsáno, že se nemá používat horkovzduch, takže možná proto.

Klára

29. 11. 2012 14:25

Dobrý den paní Naďo,

včera jsem dělala profiteroles, podle jiného receptu, ale nedopadlo to. Váš recept jsem našla teprve dnes a máte to pěkně popsáno. Můžu poprosit o radu? Dala jsem do předem vyhřáté trouby, nechala asi 16 minut a potom otevřela a nechala vevnitř. No... a těsto spadlo. :( Při ochutnání toho těsta bylo vevnitř ještě jakoby nedodělané, ale vršek jsem měla lehce přismahnutý. Mám horkovzduch.

Myslíte, že to spadlo kvůli tomu, že to nebylo dodělané? Musí to být celé zlatavé? A nechat vychladnout jinak to doopravdy spadne?

rebeka rebeka

28. 11. 2012 20:30

Jani.xk: potěší na mé straně:-K;-) jsi šikulka:yes::yes: a žádná věda to není, což;-):-?:-D

Jani.xk

28. 11. 2012 19:51

rebeka:Myslím ze je budu dělat častěji... A budou ještě lepší ty tvoje jsou menší a je to určitě lepší nevěděla jsem jak nabobtnaj:-O;-) tak příště to bude lepší ;-);-);-):-8 díky moc papa:-K

rebeka rebeka

28. 11. 2012 15:58

Jani.xk: náramně krásně se ti povedly, bobečky jedny:-D;-):yes:
ani nevíš, jakou mám radost.. děkujíííí:-K:-K:-K;-):-)

Jani.xk

28. 11. 2012 15:10

rebeka:Tak se musím taky pochlubit ze se mi provedly a všem moc chutnají a hlavně opravdu to šlo od ruky a hlavně to nebyla žádná fuška ;-);-):-p tak jsem rada a příkladem bodik a fotecku:-)

jarkave

26. 11. 2012 21:24

:yes::yes::yes:+47:-K:-K

rebeka rebeka

26. 11. 2012 16:02

Jani.xk: budu se moc těšit:-K:-K držím palce;-)

Jani.xk

26. 11. 2012 16:01

rebeka:Dobře tak já je zkusím a pak ti dam vědet a pošlu ti fotku :-)))) díky ti:-K:-K

rebeka rebeka

26. 11. 2012 15:59

Jani.xk: nic se toho neboj, já to dělala taky poprvé;-) je to brnkačka, fakt že jo;-):-D
ať se zadaří a děkuju za odvahu;-):-):-K

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: italské profiteroles profiterolky recept dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou dorty a sladkosti aneb pečeme s láskou fotoalbum profiterol recept profiterolky masterchef recepty profiteroles slané recept profiterols kuličky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou italské čokoládové profiteroles jak správně použít ztužovač šlehačky recept na profiterolky pošli recept-odpalované věnečky profiterolky profiterolky recept na profiterols profitroles plnene kulicky profiteroles profitirolky recepty na zákusky

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, čokoláda hořká, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLE7