Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Omáčka Velouté je jemná světlá omáčka z máslové jíšky zalité vývarem, žádné mléko jako u bešamelu, ale poctivý vývar. V této verzi ji doplňuje řapíkatý celer, houby a kyselé okurky, což jí dodává hloubku a lehkou kyselost.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,66 g |
| Tuky | 47,83 g |
| Vláknina | 49,20 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 935 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 34,37 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWwA
Moje poznámka
Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWwA
Nejnovější recepty
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 55 minutami
Salát Beluga
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s mletým vepřovým masem
Přidáno před 12 hodinami
Čočka na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové knedlíky plněné škvarky a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový moučník
Kerstein před 2 minutami
Pikantní vepřové kostky na česneku
Leni1970 před 13 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
m.kulda před 20 minutami
Francouzské řízečky
Ongbac3 před 34 minutami
Vydatná fazolková polévka
Sarka771 před 39 minutami
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
Sahula před 48 minutami
Výborné lokše
KetyHu před 1 hodinou
Vepřová panenka na houbách
Sahula před 1 hodinou
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Jan Nemec před 1 hodinou
Bramborová polévka s houbami
Fitulka před 1 hodinou
Tématické fráze:
rapikaty celer omacka,
okurkova kysela polevka,
omáčka veluté,
veluté,
recept na veluté,
co z řapíkatého celeru,
koprové velouté,
polévka z kyselé okurky,
kysele okurky,
celerove veloute,
kyselé okurky recept,
velute omáčka,
omáčka řapíkatý celer,
jak použit řapíkaty celer,
polévka kyselé okurky,
omáčka z kyselé okurky,
velouté polévka,
kam použít řapíkatý celer recepty,
smetanove rybi velute,
co je velute
Suroviny:
vývar masový,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
pepř zelený,
celer,
houby čerstvé,
okurky sterilované,
lák okurkový
Komentáře (15)
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat
Danuš61, přesně tak to je a díky
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.