Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1,5 hodiny 34 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1,5 hodiny 34 názorů

Suroviny 4 porce

menší hlávka zelí
pár brambor
30 deka uzené krkovice
1/2 kg hub
2 mrkve
2 cibule
sůl
pepř
kmín
trošičku sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Dostal jsem dáreček, pečící sáčky, prý ať vařím bez tuku... No, překonal jsem nedůvěru, a vyzkoušel. Nahrubo jsem nakrájel menší hlavičku zelí, do ní přimíchal pokrájené brambory, nakrájel cibuli, přidal na špalíky pokrájenou mrkev, na kostky nakrájené uzené, vmíchal rozmražené houby... Osolil, opepřil, pokmínoval.

  2. A když se nikdo nedíval, přidal dvě lžičky rozpuštěného husího sádla.

  3. Vzniklou směs jsem dal do pečícího sáčku, a na stupeň 4 v plynové troubě, na plechu, pomalu dusil, či jak to nazvat. Něco málo přes hodinu.

  4. Výsledek mne mile překvapil, prolnutím chutí, vůní. Asi budu pečící sáčky používat častěji! Příprava jednoduchá, akorát jsem furt do trouby čuměl, nevěříce tomuto způsobu přípravy.

Komentáře k receptu Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

  • ejajama ejajama

    Recept mě velice zaujal. Nemám ale pečící sáčky, zkusím udělat v pomalým hrnci. Pak podám zprávu.

    Odpovědět

  • ejajama ejajama

    pipre: Toto mám od tety, byla RNDr. houbařka (pěstovala hřiby i v miskách v laboratoři). Říkala mi: Ochutnej kousek holubinky z klobouku - pálí, vyhoď jí, nepálí, JE JEDLÁ. Jedinou podmínkou je bezpečně poznat holubinku. A kdo jí nepozná, ať raději nechodí do lesa:-((:-!

    Odpovědět

  • Rézi Rézi(neregistrovaný)

    Pečící sáčky jsou skvělé,je potřeba péct na nižší teplotu.Já do sáčku naskládám brabbory na menší kousky,kuřecí nebo vepřové na nudličky,jakoukoli zeleninu dle vlastní fantezie včetně cherry rajčátek.Vše jemně přisolené a okořeněné.Ke kuřecímu masu kápnu trochu olivového oleje.:-p:-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ivusa: Také si myslím, že pokud se sáček připeče, tak je to teplotou. Myslím, že i na sáčcích je uvedeno, že by teplotya v troubě při pečení neměla přesáhnout 220;C. Některé sáčky se propichují, než se vloží do trouby, na některých ale propíchnutí není uvedeno a to jsem trnula, že mi praskne v troubě :-D...Zkoušela jsem to bez propíchnutí, ale raději jsem snížila teplotu a vydrželo to :-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Masula Masula

    Recept dle mých chuťových kanálků:yes::-p,ale houby sbírám jen co znám:-),ale obdivuji ty co znají více druhů hub :yes:;-),mám v mrazáku mojí houbovou směsku a tak určitě vyzkouším,ještě taky musím zakoupit ty sáčky:-S:-)):-K.

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    Ivusa:tak takových vás moc není.Já znám lidi co sbírají,ale nejedí.Že by nedůvěra ve vlastní schopnosti?

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Khoubičky miluju,ale bohužel nesbírám....nepoznám je, ale pokud někdo houby zná a vaří z nich ráda si pochutnám.Recept se mi líbí a pečící sáčky používám také ...je z nich chutné jídlo a hlavně se tolik nemusí drhnout pekáč:-):-)Zezačátku se mi také sáček připékal:-O ,myslím si že je to teplotou v troubě.Stačí péct sice trošku dýl, ale na méně stupňů.;-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Zdar Kadlíku. Už jsem myslel, že se navyskytuješ. ;-) A ty sem vtrhneš zase s takovou dobrotou.:yes: Já tyto houby neznám, tak je nesbírám,ale jsdl jsem holubinky a byly sqělé.:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to hodně jedle:yes:+ Pečící sáčky občas používám. Někdy s hotovou směsí, ve které jen zamíchám to, co chci péct a také sáčky bez kořenící směsi, kde si dám vlastní koření.
    Kadliku, po holubinkách se mi stýská už mnoho let. Naposled jsem je jedla, když žil ještě můj otec a jemu jsem věřila, že od něho je mohu jíst. Od té doby jsem si netroufla ochutnat od nikoho.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Kadlik: Jseš můj člověk:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    jirholu: No.jasně,to mělo patřit Oskerusce, omlouvám se hluboce:-K:-K:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kadlik:jo to když mi poprvé přinesl muž ty zelené holubinky, tak jsem pátrala všude, jestli si ze mě nedělá srandu :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    Oskeruska: atlas je na motivaci, ale pak chce tu houbu vidět naživo, a víckrát... to se nedá naučit během chvilky. Ale výsledek stojí za to!

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    jarda Kadic: takové holubinky nazelenalé, s tím popraskaným kloboukem... to je žrádlo!!! Smažené na řízek, nebo jenom opečené na sádle... nebo menší vcelku v octě!!!:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: čirůvka dvoubarvá recepty čirůvka dvoubarvá recept zelí s houbama recept čirůvka dvoubarvá čiruvka dvoubarvá hřiby se zelím bramborové špalky s uzeným pecici sacky jak pouzivat vepřové nudličky v pečícím sáčku recepty z čirůvky dvoubarvé atlas hub sk houby havelky mám ráda maso recepty zelí s hřiby pečicí sáčky co a jak v nich péct červené zelí s brambory a uzeným jak udělat zelí ze sáčku co udelat z ciruvek zelí s hřibama mohu péct uzené maso? čirůvka havelka na kmíně