Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 136 kJ / 6 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,30 g |
Tuky | 414,85 g |
Vláknina | 32,50 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 906 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 443,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme.
Krok 2: Do horké nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krok 3: Necháme povařit 30 - 60°C. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne.
Krok 4: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Krok 5: Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku.
Krok 6: Těsto rozetřeme do kulaté formy s vymazaným a vysypaným dnem.
Krok 7: Pečeme asi 25 minut při 190°C. Korpus vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části (asi 1/3 a 2/3. Tenčí část bude tvořit základ dortu, větší část rozdrobíme.
Krok 8: Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme do tuha. Do ní vmícháme větší polovinu drobků z korpusu a kokos, pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota.
Krok 9: Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj hmotu.
Krok 10: Je dost hustá, takže spíš klademe lžící a postupně umačkáváme. Srovnáme ji do roviny a celé dáme do ledničky.
Krok 11: Zatím ušleháme šlehačku v prášku podle návodu.
Zveřejněno 5. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raffaello dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3V4r
Moje poznámka
Raffaello dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3V4r
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 22 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 43 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
rafaelo dort,
dort rafaelo,
dortíky,
dort rafaello,
nejlepší raffaello dort,
dort rafaelo recept,
veru dortíky,
dort rafaelo,
raffaello recept,
raffaello,
dort rafaelllo,
nepečeny rafaelo dort,
nepeceny raffaello dort,
rafaello dorty,
rafaelo dortik,
recept na rafaelo dort,
dort z drobků,
rafael dort recept,
rafaela dort recept,
rafaelo dort recept moda cz
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
kokos,
mléko,
šlehačka v prášku,
kokos,
rum,
oříšky
Komentáře (17)