Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásky

Podzimní plískanice dokáží zkazit den, ale zlepšit si ho můžete například uzením. Vyudit můžete kde co – od celých kuřat až po poctivé klobásky. A jak na ty nejlepší? Stačí se držet osvědčeného receptu a mít kvalitní suroviny.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 800 min Doba přípravy: 200 min Doba tepelné úpravy: 600 min + noční odkapávání vody

800 min (200 min příprava + 600 min tepelná úprava, + noční odkapávání vody)

21. 11. 2008 22:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie51 166 kJ / 12 229 kcal
Bílkoviny2 006,23 g
Tuky424,03 g
Vláknina38,17 g
Cholesterol 6,50 g
Sodík 125,10 g
Sůl310,00 g
Sacharidy87,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mneneznas

5. 4. 2010 20:44

No Jani vy mi dnes dáváte zabrat to abych zahodila váhu ;-)
Super :yes: bodík:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 4. 2010 20:27

scarlet dělali jsme vloni i letos;-). Ty letošní poznáš podle data na fotografii a letos jsme maso krájeli, to namleté může být na jak chce veliké "šajbě" (otvory v kolečku) a stejně to není ono. Letos jsem se do toho obula já:-)):-D, krájeli jsme 10 kilo plece v rukách, bůček umleli a kližku také a to jsou teda klobásky:-p;-) A drží dobře!!!!

scarlet

5. 4. 2010 06:38

Nevím, u nás se také dáválo pojivo - prát - dvakrát až třikrát tuším, umleté hovězí.Ale nerozumím tomu, podle obrázku vypadá skvěle a drží - není co řešit. Snad jen to, že je jen na tom obrázku - tedy v mém případě.;-(;-( Nebudu kecat a rozumovat - ale božínku, hned bych si dala!!!!!;-):-p:-p:-p:-p:yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 1. 2010 11:21

Já se přiznám, že ten recept je spíš orientační. My jsme dělali klobásky a popravdě, kdo by co vážil, většina se dělá od oka. Tak jsem se spojila s Terezkou, jestli by měla nějaký recept na klobásky, abych tady mohla uveřejnit recept. Terezka mi poslala tady ten. Takže, možná má Mex (neregistrovaný/á) pravdu, ale u nás se opravdu dává 3 dkg. Než jsem odpověděla na tehnle dotaz, zjišťovala jsem to i u řezníka (telefonicky):-)), který nám dělal zabíječku;-), taky u souseda, který má jedny z nejlepších klobás, jaké jsem kdy jedla. Myslím, že je to o chuti a zvyku.:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

3. 1. 2010 10:32

Klobásy dělal kdysi občas můj otec většinou ze směsi králičího a vepřového masa. Kolik dával soli to nevím, ale právě část masa se mlela, aby se směska spojila. Část masa byla nakrájená na drobné kostky. A do receptu taky nemluvím, protože jsem podle něj nedělala:-)

Mex

3. 1. 2010 08:54

Nechci Váš recept hanit, klobásek už jsem nadělal několik desítek kg a soli dávám max 2dkg na 1 kg masa. A nevidím tam ani spojku, která to maso spojí.Nevim jestli Vám tereza nedala poloviční recept. A proto jiný kraj jiný mrav. A nemůžu do receptu moc kecat. Když člověk neviví a nechutí, tak ať nekecá. :-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 1. 2010 13:31

Mex (neregistrovaný/á) ne, fakt nejsou slané;-)

Mex

2. 1. 2010 13:02

Hm 30 dkg soli na 10 kg masa ty budou pěkně slané:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2009 23:33

A kdo teda?:-)), podle nicku nepoznám, kdo?;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2009 23:33

Já nevím, rozhodně, pokud je sladká, má hezčí barvu a všeobecně je známo, že je kvalitnější;-)

saskovi saskovi

15. 12. 2009 21:12

Tak jsem se p. Jano zaregistroval.:yes:

Jirka

15. 12. 2009 21:02

Jani,jakej vidíte rozdíl mezi naší a maďarskou paprikou? Děkuji.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 12. 2009 19:54

Jirka (neregistrovaný/á) to fakt nevím, já ji mám z Maďarska:-(

Jirka

15. 12. 2009 19:10

Zdravím,dá se tady v čechách sehnat original maďarská paprika?:-(;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 12. 2009 21:09

No, my jsme je koupili normálě v řeznictví, ale jestli je to tak všude, nevím, taky fakt nevím, jestli jsou i u nás běžně, je třeba se zeptat u řezníka, můžou je mít v mrazáku!;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recept na klobasy klobásy recepty klobasy recept recept na domaci madarske klobasy recepty na klobásy recept na domaci klobasy uzení klobás klobasy recept na maďarské klobásy zverinove klobasy zverinove klobásy recept domaci madarske klobasy maďarské klobásy maďarská klobása recept recept klobásy zavařování klobásek maďarské klobásy recept domácí klobásky domácí klobásy recepty z klobásy

Suroviny: plec vepřová, sůl, česnek, koření paprika maďarská, paprika sušená pálivá, pepř, kmín celý, majoránka,

TopRecepty.cz

Klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ygX