Slovenská fazolačka
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 356 kJ / 1 519 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,81 g |
Tuky | 92,16 g |
Vláknina | 10,46 g |
Cholesterol | 434 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 88,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mi dala před 20 lety kolegyně. Kdokoliv jí za ty roky ochutnal, žádal opakování. Přeji dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2021 12:18
Vařila jsem dnes v pomalém hrnci, a je to opravdu dobré. Akorát jsem do polévky přidala česnek a libeček.
24. 9. 2016 20:33
Ano tak tuhle mi od malinka vařila naše stará mama - babka na slovensku :) mňám
26. 1. 2013 19:48
jarda Kadic:
26. 1. 2013 19:44
Kruela: Já taky ne a to jsem na Slovensku prožil nějaký čas Fazolaček jsem jedl spoustu,i nakyselo, ale tuhle si uložím
26. 1. 2013 19:38
Kruela: Taky jsem to nepobrala.
26. 1. 2013 19:35
fuuha, ja len tak:o co vám jde? Naprosto vám nerozumím.
26. 1. 2013 15:35
24 hodin tu fazulu namacat, ved to uz musi mat penu
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria , no nepozornost moja
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria , no nepozornost moja
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt
sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_
23. 1. 2013 22:52
JezulkaS:Moc děkuji
23. 1. 2013 22:23
Uvařeno, snězeno dřív než jsem stihla udělat foto. Tak snad příště budu rychlejší. Posílám + 1 bodík.
23. 1. 2013 22:14
danka1965:Moc děkuji .Přesně tak to je.Někdy,když si vzpomenu pozdě, tak je namočím třeba jen na 12, ale pak se samozřejmě vaří déle.Proto je lepší na 24.Jsem moc ráda, že chutnalo
23. 1. 2013 16:17
Polévka opravdu vynikající. Fazole jsem namočila na 24 hodin, alespoň se nemusí poté tak dlouho vařit, byly za chvilku
19. 1. 2013 16:58
tejaja:Slovenská pro to, že recept měla kolegyně od svého muže, který pocházel ze Slovenska, tak že Slovenská je.
19. 1. 2013 16:58
hladoska: tak si ji namočte, na jak dlouho chcete
19. 1. 2013 16:56
Slovenská pro to, že recept měla kolegyně od svého muže, který pocházel ze Slovenska, tak že Slovenská.
19. 1. 2013 15:41
dala by som si hned, uz sa dlho chystám na fazulovú, ale s údeným kolenom, po vianociach nám údené nejde, este vzdržím,
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 17 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 18 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 13 minutami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 20 minutami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 56 minutami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 1 hodinou
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: slovenská fazolová polévka fazolačka barevné fazole velké recepty slovenská fazulačka slovenská fazulačka slovenská falozačka slovenská fazolová polévka recept fazolova polevka slovenska fazolačka s nudlemi slovenská fazolová polévka s klobásou slovenská polévka z barevné fazole. barevné fazole velké recept slovenska fazolova fazolacka z barevnych fazoli slovenská fazuľová polievka mňamozní recepty.cz slovenska fazolova polivka fazulacka nové nejlepší slovenské recepty slovenska fazulova
Suroviny: fazole barevné, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, brambory, klobása, smetana na vaření, olej, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká
Slovenská fazolačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6OV
16 názorů