Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 471 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 0,38 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 22,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme.
Krok 2: Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme.
Krok 3: Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku.
Krok 4: Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky.
Krok 5: Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtska fazolacka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKZ3
Moje poznámka
Frankfurtska fazolacka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKZ3
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 1 hodinou
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 2 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 2 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 2 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazolacka,
franfurtska polévka s madarskou klobasou,
fazolacka bez brambor,
fazolacka s konzervy,
fazolacka z konzervy,
fazolacka s brambory
Suroviny:
fazole červené,
fazole bílé,
čočka,
cibulka,
mrkev,
brambory,
česnek,
máslo,
špek,
mouka hladká,
vývar,
paprika sušená sladká,
majoránka,
pepř,
sůl
Komentáře (6)