Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kulajda

Kulajda je oblíbenou polévkou mezi milovníky hub, kopru a smetanových polévek. Použijete-li sterilovaný kopr ve sladkokyselém nálevu, nemusíte už polévku dochucovat octem. Vyzkoušejte si ji připravit sami.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Estulinka Estulinka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 303 kJ /
790 kcal
Bílkoviny56,08 g
Tuky45,56 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 608 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy36,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci přivedeme k varu přibližně 1,5 litru vody. Vložíme nakrájené a očištěné brambory, žampiony a koření. Přidáme kopr a necháme vařit asi 20 minut do změknutí. Krok 2: Mezitím uvaříme vejce natvrdo (asi 10 minut). Zchladíme, oloupeme je a nakrájíme (nebo prolisujeme přes kolečko na bramborový salát). Krok 3: Vejce přidáme do polévky. Polévku zjemníme smetanou. Krok 4: Necháme provařit a zahustíme jíškou kterou také necháme provařit alespoň 10 minut. Krok 5: Nakonec vyjmeme koření a můžeme podávat.

TIP: Jak uchovat kopr na zimu

Zveřejněno 20. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOPj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kulajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AOPj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maris: použila jsem čerstvý kopr a přidala sušené houby

Naložený kopr se přidává až nakonec a nevaří se, jinak ztratí chuť a vy ho tam potom dáváte dvě sklenice místo daleko menšího množství. Vrr…vrr, nic ve zlém!

Estulinka: uprav si, prosím, do receptu množství kopru (velikost sklenic) - i malá může mít různou velikost.

Ajaja! :-O Tolik kopru bych asi nezvládla. . . :-S

2 malé skleničky kopru, omlouvám se že jsem to neupřesnila ;-)

Oprvdu 2 sklenice kopru, jak velké?:-O

Tématické fráze:
kulajda, top recepty kulajda, kulajda bez smetany, kulajda recept, kulaida, kuůlajda, vánoční kulajda, jednoduchá kulajda top recepty, recept kulajda, kulajda top, kulajda bez jisky, kulajdy, recepty ládi polevka kulajda, kulajda recept bez smetaně, žampionová kulajda, kulajda ze žampionu, svetla jiska kulajda, kulajda re, recept kulada, kulada

Suroviny:
kopr sterilovaný, vejce, brambory, žampióny, smetana ke šlehání, jíška světlá, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu