Fazolové lusky jako příloha k masu
Podle tohoto receptu připravíme výbornou a jednoduchou přílohu - zelené fazolky se slaninou a česnekem. Pokrm se výborně hodí k masu. Recept není složitý, zvládne ho i začátečník. Uvařené fazolky jsou chuťově výtečné, křehké a krásně křupavé.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 968 kJ / 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,68 g |
Tuky | 85,51 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 25,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky spaříme horkou vodou nebo krátce povaříme.
Krok 2: Scedíme, necháme okapat a osušíme.
Krok 3: V silnostěnné pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme na proužky nakrájenou slaninu.
Krok 4: Když pustí tuk, přidáme plátky česneku a lehce je zpěníme.
Krok 5: Přidáme osušené lusky a krátce společně opečeme.
Krok 6: Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 7: K vypečené slanině lze přidat i cibuli a opéct. Česnek pak dáme až později, kvůli možnosti zhořknutí.
Zveřejněno 2. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky jako příloha k masu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rPJ
Moje poznámka
Fazolové lusky jako příloha k masu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rPJ
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 5 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky - klasické
Lukrejka před 20 minutami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 36 minutami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 4 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 5 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 6 hodinami
Tématické fráze:
zelené fazolky jako příloha,
fazolky jako příloha,
fazolove lusky,
zelené fazolove lusky recepty,
fazolové lusky recepty,
jak upravit zelené fazolky,
fazolové lusky na slanině,
fazolové lusky se slaninou,
zelené fazolky příloha,
fazolové lusky recept,
recepty fazolové lusky,
recept na fazolové lusky,
fazolky recept,
zelené fazolky jako příloha recept,
fazolky se slaninou,
příprava fazolových lusků,
recept fazolove lusky,
zelené fazolové lusky,
fazolové lusky se slaninou a česnekem,
zelené fazolky
Suroviny:
lusky fazolové mražené,
slanina anglická,
česnek,
olej olivový,
cibule
Komentáře (34)