Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami
Suroviny
Porce: cca 30
Nutriční hodnoty
Energie | 6 449 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,80 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 301,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je na každé kuchařce, jak si závin upeče, já peču tyhle záviny už spousty let a z kupovaného bych už asi nepekla.
Není to vůbec náročné na přípravu, těsto je zpracované za chvíli a s rozválením a naplněním to je půl hodinka.
Můžeme náplně měnit dle fantazie - makovou, tvarohovou, povidlovou..
Z tohoto těsta taky dělám i slané záviny, které plním nejraději zelím a uzeným, či uzeninou, sýrem... potřu vejcem a sypu semínky či solí...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 12. 2013 19:11
12. 4. 2013 19:35
2. 2. 2013 13:24
2. 2. 2013 12:17
28. 1. 2013 17:14
28. 1. 2013 16:02
28. 1. 2013 15:03
28. 1. 2013 14:16
28. 1. 2013 14:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 minutami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 27 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Už jste ochutnali jablka v županu? Oblíbená dobrota našich babiček nám přijde k chuti během podzimních dnů
Další recepty
Tématické fráze: strudl se svestkami domaci testo na strudl štrudl se švestkama strudl z listoveho testa listové těsto ze ztuženého tuku listové těsto na štrůdl štrůdl z hotového těsta sladkosti z listového těsta pravy strudl švestkový štrůdl z listového těsta strudl ze ztuzeneho tuku video recepty z listového těsta švestkový štrůdl těsto na štrůdl ve vodě štrůdl z domácího těsta listový štrudl jablečný závin z listového těsta se zelím přesné těsto na štrůdl ztužený tuk listove testo recept na štrůdl z listového těsta
Suroviny: jablko, strouhanka, skořice, koření do perníku, švestky sušené, rozinky, cukr, vejce, mouka hladká, tuk 100%, mléko, sůl
Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3JOO
9 názorů