Zámecký paprikáš

misagl Kuchařka: misagl

Doba přípravy: 10 minut, doba vaření 35 minut. 4 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

1 kuře
100 ml oleje
2 vetší cibule
1 lžíce mleté papriky
1 l vody
1 lžičku hladké mouky
250 g čerstvých žampionu
1 feferonku
1 lžičku kmínu
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře rozdělte na 8 částí. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu. Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka.

  2. Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte. Štávu přecedte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji. Příloha: těstoviny nebo noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zámecký paprikáš

  • Nadja Nadja

    Nikina: já jsem žádnou fotku nezaznamenala, a to jsem se k receptu vracela dost často, zvláště, když jsem ho připravovala. Podle komentářů se ta fotka asi musela objevit až po mých.
    :-( Zaráží mne, že autorka kopíruje recepty bez rozmyslu, aniž si je přečte, tudíž i s chybami (zde smetana - už je naštěstí v rcp smazaná).

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Nadja: to nebyla narážka na Tvá fota, ale právě na foto, které jsem vložila - a následně smazala "autorka" receptu a na které reagoval pak i Colombo
    ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Nikina: zrak Ti slouží dobře, ale jak píši o něco doleji, vařila jsem podle popisu a zbyla mi smetana. Tak jsem z části šťávy udělala i druhou variantu se smetanou, ale je možné, že jsem jí dala poněkud více.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    misagl: Která Tvoje fotka je tak hrozná - já tu nevidím žádnou:-!:-!:-!
    :-? a která z těch fotek, které jsem vložila já, se Ti zdá tak hrozná - nebo snad všechny??? Klidně je smažu.
    :-(( Pokud odněkud kopíruješ recept, tak si ho nejdříve pořádně přečti a nekopíruj ho i s chybama - viz link od Colomba.:no:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    misagl:
    ... chuděrko, ten starej mobil tak blbě fotí, zavolej do Blesku, tam tu Tvoji fotku mají krásně ostrou:-D:-D:-D
    http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/395/zamecky...
    ... jak dlouho z nás tady budeš dělat bl......:-//:no::no::no:

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    No což o to, mě to hlavně přijde jako úplně jiné jídlo, ale třeba mi už neslouží zrak :-//

    Odpovědět

  • misagl misagl(autorka receptu)

    Ach jo mam mám starý tel.. a ty fotky jsou fakt hrozné.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Nakonec jsem ještě do části šťávy přidala tu smetanu, která byla uvedena v surovinách, ale už chyběla v popisu.
    :-O:-O:-O A tak si můžete vybrat ze dvou různých jídel - viz fotografie.
    Nám chutnají obě.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    misagl: Paprikáš jsem udělala podle popisu (jen jsem šťávu necedila, máme v ní rádi cibuli), ale zbyla mi smetana ....:-?:-?
    Nedávala jsem žampiony - rodina je nejí.
    :-O Takže to asi mělo být kuře na paprice se smetanou .....?

    Odpovědět

  • Jana Komárovská Jana Komárovská(neregistrovaný)

    misagl:
    Môžete vymazať môj dotaz, je to OK.

    Odpovědět

  • misagl misagl(neregistrovaný)

    paprikáš omylem sem se přepsala.:-)

    Odpovědět

  • Jana Komárovská Jana Komárovská(neregistrovaný)

    Paprikáč alebo paprikáš?

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový guláš oty jiraka paprikáš kuře na paprice se smetanou drůbeží paprikáš kuře na paprice se žampiony kuře na paprice s žampiony bramborovy gulas podle oty jiraka zampiony na papryce recepty na paprikac veprovy kure na papryce s žampiony paprikáše paprikáč z kurecich stehen videorecepty z mletého masa podle polhreicha bramborovy gulaš od oty jiraka vaření oto jiraka zamecke žampiony jak udělat smazanou cibulku oto jirak bramborovy gulas jak delat paprikac zámecký telecí paprikáš

Zapomněl/a jsem heslo