Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčiny vánoční rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 12. 2008 17:14

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 594 kJ / 1 815 kcal
Bílkoviny27,80 g
Tuky91,38 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy213,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po upečení ztvrdnou, ale pak se tak za 10 dní rozleží. Čím více při pečení ztmavnou, tím déle potřebují k rozležení. Pokud potřebujeme, aby rychle změkly, přidáme rozkrojené jablko, které denně vyměňujeme a za 3 dny jsou měkké.

Vzhledově nejsou nic moc, ale chuťově se díky koření žádnému jinému cukroví nepodobají. Na obrázku vypadají mohutně, ale leží na podšálku od mocca hrnečku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

7. 12. 2008 19:57

alenaaa : nemyslím si, že by boli nic moc. Každý, kto pečie, vie, že cesto, v ktorom sú hrozienka alebo sekané orechy, kandizované ovocie a pod. sa horšie tvaruje, resp. nie je na povrchu také ako pečivo z hladkého cesta. Ale ja skutočne na obrázku to "nic moc" nevidím, a tak dám 1, tiež kvôli princípu. Nemám rada hádzanie zlých známok, keď to nevyskúšam a neochutnám.

Lusinda79

7. 12. 2008 19:29

Nejsem odborník na pečení(to už o mě víte:-8), ale dát receptu 5, proč????koukám, že je tu průměr 3 a garantuji, že to ještě nikdo upéct nestihl.Tohle mě fakt dokáže naprdnout(sorry).Já dám 1 jen z principu-a věřím, že dobré to je.

Hella Hella

7. 12. 2008 18:50

To alenaaa: tady nikdo nemluví o vanilkových rohlíčcích, ani pracnách. Asi jste si nevšimla, že tam není žádný tuk, a je tam naopak koření. Chuť je naprosto nezaměnitelná. A to vzhledově nic moc bohužel není v rukách, ale v tom, že přidáním rozinek není možné je nějak ozdobně tvarovat a nejsou z formiček. Jejich chuť ale vylučuje, aby se zdobily např. čokoládou nebo nějako polevou.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2008 18:45

a ještě snad, není tady psáno, že by to byly vanilkové rohlíčky, ale maminčiny vánoční rohlíčky..

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 12. 2008 18:44

tak to bych polemizovala, že nejsou nic moc, že je to v rukách. Jestli dobře vidím, tak je to z formiček, ne?:-O Tak co tady můžou ruce ovlivnit?:-? Taky si nemyslím, že by se podobly receptem pracnám, jde tam bílek, cukr krupice a pracny jsou křehké, nepotřebují tolik odležet. Podoba je snad jen v koření skořice, hřebíček, ani kůra snad nejde do pracen, aspoň já ji v receptu nemám. Je to hezké, Helli, zase něco jiného, zvláštního.;-)

alenaaa alenaaa

7. 12. 2008 18:20

Když nedáme rozinky, které jsem nikdy nikde nečetla, že by do vanilkových rohlíčků patřily,:no: tak to je recept na pracny, nebo-li medvědí tlapky. A proč nejsou vzhledově nic moc? To přece nemá nic společného s receptem, to je v rukách!

spagetka spagetka

7. 12. 2008 17:19

:-p:-p, no mnězbyly ořechy, tak to musím vyzkoušet, ještě je čas na rozležení:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maminčiny recepty maminčiny recepty cz maminčiny recepty vánoční cukroví maminčiny vánoční cukroví s obrázky maminčiny recepty.cz maminciny recepty cukrovi vánoční cukroví recepty s obrázky mamincino vanocni cukrovi recepty na vánoční cukroví s obrázky vánoční cukroví maminčiny recepty maminčino cukroví rohličky do formiček recepty maminciny mamincinyrecepty.cz vánoční drobné cukroví vánoční cukroví fotorecepty maminciny recepty na vanocni cukrovi drobne vanocni cukrovi drobne cukrovi

Suroviny: ořechy strouhané, cukr krupice, rozinky, bílek, skořice mletá, koření hřebíček, kůra citronová

TopRecepty.cz

Maminčiny vánoční rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6JV