Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 524 kJ /
1 320 kcal
Bílkoviny89,10 g
Tuky31,54 g
Vláknina54,90 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 462 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejte si troubu na 180°C. Špagetovou dýni podélně rozpulte a pomocí polévkové lžíce vydlabejte semínka. Do obou polovin rozdělte očištěné stroužky z půl druhé palice česneku, 3 lžičky oleje z rajčat a špetku soli. Krok 2: Dýni zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na asi 1 hodinu a 40 minut. Teď máte asi tak na hodinku volno, takže můžete v klidu očistit srdíčka tak, aby zbyla jen masitá část. Krok 3: Připravte s kratší špejle s ostrým hrotem a napíchejte na ně srdíčka po asi 7 kusech. Nachystané špízky okořeňte citronovým pepřem a nechte asi půl hodinky uležet. Nakonec si ještě na malé kousky nakrájejte sušená rajčata. Krok 4: Asi tak 10 minut před koncem pečení dýně si rozpalte v silnostěnné pánvi trošku oleje a osmažte na něm špízky. Nejprve asi 4 minuty z jedné strany, pak je otočte, mírně posolte a opékejte stejnou dobu i druhou stranu. Vyndejte si dýni z trouby. Krok 5: Špízky odložte stranou (nejlépe do ještě teplé trouby po dýni, aby vám nevychladly), ale pánev nechte na plotně, vsypte do ní nakrájená rajčata, asi 2 lžičky oleje z rajčat a také všechen česnek, který se pekl společně s dýní. Asi 2 minuty společně prohřívejte a odstavte z plotny. Krok 6: Zatímco základ na omáčku chladne, dejte si do většího hrnce vařit vodu na tagliatelle a pak omáčku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Než se vám ohřeje voda na těstoviny, vezměte vidličku a opatrně s ní vyndejte upečené dýňové „špagety“. Krok 7: Tagliatelle uvařte v osolené vodě se lžící oleje z rajčat podle návodu a uvařené je sceďte. Teplé tagliatelle opatrně promíchejte s dýňovými špagetami tak, aby se vlákna dýně od sebe oddělila. Krok 8: Dochuťte připravenou omáčkou a ještě jednou opatrně promíchejte. Servírujte s opečenými špízky.

Zveřejněno 21. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.zkracovatko.cz/UfSODv

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB2R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RB2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jak vařit špagetovou dýni, jak upravit dyni, kuřecí srdíčka recept, těstoviny se špagetovou dýní, recept na spagetovou omacku, jak ocistit kureci srdicka, jak dlouho vařit špagetovou dýni, jak upravit spagetou dyni, jak péct špagetovou dýni, pečení špagetové dýně, jak dlouho varit na špagetovou dýni, kuřecí srdíčka recepty, jak očistit dýni, recept naspagetovou omacku, flícky s dýní, jak péct dýni, jak dlouho péct špagetovou dýni, tagliaelle černé recepty, dýně jak je připravit, spagetová dýně recepty

Suroviny:
srdce kuřecí, dýně špagetová, rajče sušené v oleji, česnek, těstoviny taglitelle černé, pepř citronový, sůl mořská

Přidat fotografie receptu