Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

Omáčky Doba přípravy: +-2hod 8 názorů

Omáčky Doba přípravy: +-2hod 8 názorů

Suroviny 4-6 porcí

Hovězí plátky (podle porcí)
sůl
olej
cibule na jemno
5 kuliček celého pepře
8-10 kuliček nového koření
2-3 bobkové listy
lžíce cukru
lžíce citronové šťávy
lžíce octa
3 lžíce plnotučné hořčice
3 větší mrkve nastrouhané na jemno
2 střední petržele nastr. na jemno
1/4 celeru nastrouhaného na jemno
250 ml sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole si rozehřejeme olej.

  2. Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.

  3. Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.

  4. Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.

  5. Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.

  6. V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.

  7. Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.

  8. Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!

Komentáře k receptu Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky

  • planeta planeta

    zajímavé:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pazderko, kolik kuchařek, tolik různých svíčkových omáček a každý má rád jinou a jinak dělanou, hlavně však tu svou;-)
    Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda:yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-S TAkhle v kastrolu dělám třeba srdíčka na smetaně , anebo vepřovou plec. Ale hovězí svíčková patří do trouby a předem naložit :-D

    Odpovědět

  • rup rup(neregistrovaný)

    Tak to jste toho moc nejedla !

    Odpovědět

  • pekař pekař(neregistrovaný)

    Postupů na svíčkovou je více a dovoluji si přidat jednu moji zkušenost a ta je v opečení nastrouhané zeleniny spolu předem orestovanou cibulkou.Svíčková omáčka dostane tu svoji typickou vůni.Také je třeba maso protknout uzenou slaninou a vše péct v troubě.Vyzkoušejte a uvidíte,že výborná chuť a kvalita bude úplně někde jinde .

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Opravte prosím termín kvásek - ten se dělá zásadně z droždí a je to opravdu matoucí termín. Vařit zeleninu 1,5 hodiny je podle mě moc, ale proti gustu....

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    No, já zase svíčkovou vždy nakládám na několik dnů a zásadně peču v troubě nebo poslední dobou v pomalém hrnci. Každý má ten svůj oblíbený recept:-)))
    Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.:yes:

    Odpovědět

  • vášnivá kuchařka vášnivá kuchařka(neregistrovaná)

    Dobrý a jednoduchý recept, zvládne ho i začátečník. Jen si dovolím podotknout, že napsat kvásek = hl.mouka+voda nebo mléko je pro nezkušené kuchaře matoucí. Znají ten termín z přípravy kynutého pečiva nebo chleba, a to jsou úplně odlišné kulinářské záležitosti. To,co máte na mysli, se jmenuje zátřepka nebo záklechtka, když si to budou chtít najít v nějaké kuchařce.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty svíčková hovězí hovězí svíčková recepty recepty hovězí svíčková hovězí svíčková recept hovezi svickova hovězí svíčková v troubě svičkova hovězi recepty z hovezi svickove hovezí maso na svíčkovou svíčková v troubě nebo v hrnci hovězí svíčková recept hovězí svíčková maso recepty svíčková pro začátečníky čína z hovězí svíčkové svickova z hoveziho masa svíčková dělaná v troubě svíčková omáčka pro začátečníky svíčková z hovězích plátků svíčková z hovězího vaříme z hovězí svíčkové