Obložená roštěnka

Suroviny

4 plátky roštěnky
sůl
mletý pepř
citrónová šťáva
2 lžíce oleje
40 g másla
1/2 kg opečených brambor
hořčice
2 cibule
kapie
okurek
hlávkový salát
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme z obou stran olejem. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.

  2. Po rozehřátí grilu vložíme roštěnky na rošt a z každé strany je asi 4 minuty grilujeme.

  3. Před dokončením potíráme roztopeným máslem.

  4. Hotové plátky dáme na opečené brambory a obložíme hořčicí,posekanou cibulí, kapií, okurkou, hlávkovým salátem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu Obložená roštěnka

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    casino:aj ja...

    Odpovědět

  • casino casino

    spagetka:
    Nevidno žádného smajlíka a pokud tedy nedošlo ke zkratu při psaní, moc nerozumím formulaci "...roštěnou, pěkně nizounkou." Má to nějaký důvod? Já totiž naopak, u nízkého roštěnce, vybírám ten nejvyšší.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Včera jsem neodolala - jak už kupuju minimálně hovězí maso (nemyslím teď na vývary, polévky, to ano), tak včera měl náš řezník tak nááádhernou roštěnou, pěkně nizounkou. Nechala jsem si uříznout 4 plátky a hledám, co z toho, našla jsem si toto. Solila jsem až těsně před grilováním. Bylo to dobré.
    Brambůrky jsem pekla na crispu v mikrovlnce podle tohoto receptu
    http://www.toprecepty.cz/recept/30171-bramborypolo...

    Odpovědět

Tématické fráze: roštenka recepty rostenka na grilu brambůrky v crispu roštěnky na crispu nizka rošténka sanelska rostenka kolena oblozena