

Obložená roštěnka
Suroviny
- 4 plátky roštěnky
- sůl
- mletý pepř
- citrónová šťáva
- 2 lžíce oleje
- 40 g másla
- 1/2 kg opečených brambor
- hořčice
- 2 cibule
- kapie
- okurek
- hlávkový salát
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Plátky naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme z obou stran olejem. Necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
Po rozehřátí grilu vložíme roštěnky na rošt a z každé strany je asi 4 minuty grilujeme.
Před dokončením potíráme roztopeným máslem.
Hotové plátky dáme na opečené brambory a obložíme hořčicí,posekanou cibulí, kapií, okurkou, hlávkovým salátem a petrželovou natí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obložená roštěnka
-
casino:aj ja...
-
spagetka:
Nevidno žádného smajlíka a pokud tedy nedošlo ke zkratu při psaní, moc nerozumím formulaci "...roštěnou, pěkně nizounkou." Má to nějaký důvod? Já totiž naopak, u nízkého roštěnce, vybírám ten nejvyšší. -
Včera jsem neodolala - jak už kupuju minimálně hovězí maso (nemyslím teď na vývary, polévky, to ano), tak včera měl náš řezník tak nááádhernou roštěnou, pěkně nizounkou. Nechala jsem si uříznout 4 plátky a hledám, co z toho, našla jsem si toto. Solila jsem až těsně před grilováním. Bylo to dobré.
Brambůrky jsem pekla na crispu v mikrovlnce podle tohoto receptu
http://www.toprecepty.cz/recept/30171-bramborypolo...