Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peříčkové houstičky - kaiserky

Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude křupavý povrch a peříčkově nadýchaná střídka.

Hodnocení receptu je 5,0 (108×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez kynutí)

20. 7. 2013 21:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 389 kJ / 3 678 kcal
Bílkoviny98,85 g
Tuky190,12 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 6,85 g
Sůl16,97 g
Sacharidy384,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy, dáme je do hrnce, přikryjeme utěrkou a uložíme do studené trouby.

Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Po vytažení z mrazničky chutnají jako čerstvě upečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marie1eagle marie1eagle

24. 1. 2023 14:27

Za nás bohužel :no: Těsto krásně nadýchané (viz foto), ale chuť žádná sláva. Housky chutnaly jako směs buchty a pečiva. V pravých rakouských kaiserkách nejsou vejce, takže mě ani manželovi vůbec nechutnaly.

mimosa mimosa

6. 8. 2022 17:00

Danielo,jsou parádní,zařadím do seznamu,jen vychytám velikost,já jich měla 11,udělám menší,to tvořítko se zařezávalo do okrajů

evik1205

26. 2. 2021 17:58

dnes jsem vyzkousela a jsou vyborne ,i manzelovi a synovi chutnaji:yes::-)

milisa1 milisa1

22. 2. 2021 16:19

Dovolila jsem si přidat fotečku,mouku jsem napůl namíchala se špaldovou celozrnnou a výsledek vynikající.????

alikul

21. 2. 2021 21:18

Bochánky byly dobré, ale cítila jsem dost droždí.

Eva S. Eva S.

11. 1. 2021 11:41

Čerstvé jsou luxusní :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 5. 2020 19:09

danielle72: Asi je také odzkouším, ty kupované nemají chuť. Jsou sterilní. A moc tě musím pochválit za dodatek, že se dají zamrazit do dvou hodin od upečení.:yes: Chybí mi to u všech receptů i u koláčů, jestli se dají mrazit. Vždycky se na to vyptávám!
Někdy není tolik času nazbyt k pečení a takový mrazený, domácí výrobek se hodí. Ne všechno se dá mrazit a pak zkouším na vlastní pěst, jestli se to podaří, bez úhony i rozmrazit. :yes::yes::yes:

keltika keltika

1. 5. 2020 15:21

ráno upečené, vynikající, promiňte to slovo, ale nedá se jinak - manžel a dcera je sežrali ještě teplé:yes: s těstem se snadno pracovalo, neměla jsem tedy tak dokonalé tvary, jako jsou tady fotky, ale příště budu vědět jak na to. Kynutých těst jsem se vždycky bála, ale tohle šlo samo. Ukládám, a příště snad bude i foto. Děkuji za receptík

danielle72 danielle72

3. 4. 2020 17:21

Romario: Moc děkuji za vyzkoušení i krásnou fotku. Jsem ráda, že se vám podařily. :-)

Romario

3. 4. 2020 14:34

Udělala jsem jedinou chybu, a to, že jsem pekla z poloviční dávky. Pekla jsem prvně, tak jsem se bála, jak je zvládnu. Jsou jednoduché na přípravu a hlavně jsou opravdu skvělé. :yes:<3

aneta berkova

12. 4. 2016 10:52

Jsou moc dobre,dnes jsem je delala.

Jana

11. 4. 2016 21:31

Tak ty kaiserky jsou opravdu dost zdarile alenechapu proc tam je postup na pernik

bofinka

11. 4. 2016 13:45

Vzhledem to jsou + - kaiserky, ale proc do testa pridavat spuostu oleje, vejce a mleko? Pak uz to nejsou kaiserky, ale spise kynute "slane buchty". Kaiserky jsou synonymem lehkeho peciva, mouka, voda, drozdi, sul, kapka tuku :-p, alespon tak je znam ja.....

Jiřina Holá

11. 4. 2016 08:33

Dobrý den, zajímalo by mě, proč jste "vylepšovali" tento web. Jak už to tak bývá, je to změna k horšímu. A ještě jsou tam chyby. Třeba u tohoto receptu :Peříčkové houstičky - kaiserky. Popis práce patří k nějakému perníku.

spinner

10. 4. 2016 20:05

lubinka: 1

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaiserky ládi hrušky domácí housky ládi hrušky domací houstičky ladi hrusky kaiserky houstičky od ládi hrušky housky podle ládi hrušky recepty ládi hrušky housky housky ládi hrušky domácí housky od ládi hrušky kaiserky recept houstičky podle ládi hrušky houstičky lada hruška housky křupavé houstičky nejlepší křupavé houstičky domácí housticky láďa hruška domácí kaiserky lada hruska housticky kaiserka recept nejlepší kaiserky

Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, olej, sůl, cukr, droždí čerstvé, vejce, mouka hladká, mák, kmín celý, semínka sezamová, semínka lněná, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Peříčkové houstičky - kaiserky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKP4