Peříčkové houstičky - kaiserky
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude křupavý povrch a peříčkově nadýchaná střídka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 389 kJ / 3 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,85 g |
| Tuky | 190,12 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 920 mg |
| Sodík | 6,85 g |
| Sůl | 16,97 g |
| Sacharidy | 384,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy nasypeme mouku (lepší je prosátá) a vytvoříme důlek, do nějž rozdrobíme kvasnice. Ty posypeme cukrem a přelijeme 5 lžícemi vlažného mléka.
Krok 3: Ve zbytku mléka rozšleháme vidličkou vejce, přidáme olej a sůl. Vlijeme do mísy k mouce a dobře propracujeme (přibližně 5 minut).
Krok 4: Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout.
Krok 5: Po vykynutí těsto v míse rukou několikrát přeložíme, aby znovu zmenšilo objem, a opět necháme v teple kynout dalších 30 minut.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 170 °C. Na vále vytvoříme z těsta 12 bochánků ( cca 85 g každá houstička) a necháme je dokynout na plechu.
Krok 7: Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a každý bochánek třikrát tupou stranou nože křížem prořízneme skoro až dolů, aby získaly tvar kaiserek.
Krok 8: Houstičky posypeme a po 15 minutách dáme do trouby. Pečeme je přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.
Zveřejněno 20. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Peříčkové houstičky - kaiserky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKP4
Moje poznámka
Peříčkové houstičky - kaiserky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKP4
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka
Sahula před 17 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 21 minutami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 48 minutami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 2 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 3 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 5 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 6 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
kaiserky ládi hrušky,
domácí housky ládi hrušky,
domací houstičky ladi hrusky,
kaiserky,
houstičky od ládi hrušky,
housky podle ládi hrušky,
recepty ládi hrušky housky,
housky ládi hrušky,
domácí housky od ládi hrušky,
kaiserky recept,
houstičky podle ládi hrušky,
houstičky,
lada hruška housky,
křupavé houstičky,
nejlepší křupavé houstičky,
domácí housticky láďa hruška,
domácí kaiserky,
lada hruska housticky,
kaiserka recept,
nejlepší kaiserky
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
olej,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
mouka hladká,
mák,
kmín celý,
semínka sezamová,
semínka lněná,
sýr strouhaný
Komentáře (127)
Někdy není tolik času nazbyt k pečení a takový mrazený, domácí výrobek se hodí. Ne všechno se dá mrazit a pak zkouším na vlastní pěst, jestli se to podaří, bez úhony i rozmrazit.