Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

14. 2. 2013 22:00

I.v.c.a.: já mám také radost, že ty máš z perníku radost a chutná;-):yes:
Jinak děkuji všem děvčatům, co perník v poslední době dělala a jsem ráda, že vás nezklamal:-)
Michalce děkuji extra, je jí 14 let a zvládá ho bravurně:yes: Michalko, jen tak dál.....;-)

I.v.c.a.

14. 2. 2013 20:32

Posílám bodík. Perník jsem ještě promazala domácí šípkovou marmeládou a je to výborný! Super jednoduchý recept, udělal mi velkou radost :-)

Michalka

7. 2. 2013 15:55

No jelikož moje maminka moc nepeče, tak si vždycky napíšu recepty na palačinky perník nebo bábovky a tak do svýho sešitu, ale jelikož ho teď nemůžu najít a chci mamce a taťkoj udělat něco ke kafi, tak jsem se rozhodla najít nějakej special. Sice se mi ještě teď peče, ale podle těsta soudím, že bude vynikajíci a navíc mísu, kterou obvykle používám na pečení perníku, tak v ní mám většinou tak pod ůlkou to těstlo, ale tohle těsto jsme měla skoro úplně nahoře :D. Nepřišel mi až zas tak sladkej tak jsem tam dala asi 3 hrnky, protože si taťka vždycky stěžoval že je hořkej :DD nebo je to možná taky receptama jinak je to skvělé a doufám, že bude chutnat, když to peče 13-ti letá holka :D ;):-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

Fleuretka Fleuretka

29. 1. 2013 08:45

Perník jsem pekla poprvé v životě-do té doby jsem znala od maminky jen sice skvělý, ale kupovaný z krabičky-takže jsem se hodně bála, že mě každý jiný nebude tollik chutnat. (Asi jako sebelepší vývar nebude mít chuť pravé pytlíkové polívky plné glutamátu:-))) ALE! Perník super. Máme s přítelem zatím takovou provizorní malinkou troubu s prdlajs výkonem a perník jsem v ní pekla skoro 2 hodiny. A protože jsem zvyklá na vyšší perník, nalila jsem ho do zapíkací mísy a až potom zjistila, kolik ho vlastně je a že by asi na plechu nebyl tak nízký. Dnes snídáme úžasně nadýchaný, kokosem zasypaný perníček vysoký př:-))s 15 centimetrů;-) Díky moc za úžasný recept:yes:

David

25. 1. 2013 21:55

Bibinka: Dekuji za recept, uvidime co zitra deti na tatinkuv pokus o peceni ;-)

Klára

20. 1. 2013 13:40

Pajaska: Děkuji :) zkusím to. Podobný problém mám i když peču Brownies. Tak jsem nevěděla jestli to třeba nepeču na špatný program v troubě.

Pajaska Pajaska

19. 1. 2013 23:28

Klára:Samozřejmě.Kypřící pršek je v tomto případě nutný,je to těžší těsto a je v něm hodně surovin.Zkus znovu,je vynikající a vysoký tak,že ústa ani neotevřeš.;-):-)

Klára

19. 1. 2013 22:37

Máš menší problém vyzkoušela jsem už mnoho receptu na perníku a u všechny jsou stejné. Splasklé.. žádný mi prostě nechce udělat takové pěkné bublinky uprostřed.. nvm jestli chápete co myslím. Tenhle recept mi chuťově chutná nejlíp. Nvm jestli je problém že jsem místo prášku do perníku (asi se myslí kypřicí prášek do perníku.??) jsem dala nějaký koření medový perník..

elis883

27. 12. 2012 15:59

Tak ho budu dnes péct už potřetí.Pro pořádek jsem se přihlásila,takže,zdravím všechny a každého zvlášt.

Lucka

21. 12. 2012 01:27

Já ho dělala už po několikáté :)) je fakt super ;) Ale ve dvou mísách to nedělám.. všechno udělam najednou :)) A je nadýchanej a moc dobrej :)

Bibinka Bibinka

2. 12. 2012 17:31

Monika:já si myslím, že nikdy tak dobře nepromícháš všechno dohromady tak dobře, aby bylo vzdušné, protože je tam dost ingrediencí;-) Takhle pěkně promícháš zvlášť a pak to jen spojíš a promícháš-dělá se tak daleko víc sladkých dobrot:yes:

Monika

2. 12. 2012 16:50

Mohu se zeptat,proč se nemuzou vsechny suroviny smichat najednou v jedne mise??

srettka

30. 11. 2012 19:08

Michaela:v prášku míšo, už jsem taky dělala;-)

Michaela

30. 11. 2012 19:00

Prosím, prosím!! Ten puding dáváte v prášku nebo ho předem uvaříte?!

Děkuji

Bibinka Bibinka

25. 11. 2012 20:49

NADEI:Nadei, docela dobrý nápad, udělat perník jako mufiny, to se ti vážně povedlo:yes:;-)

1 42 43 44 45 46 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq