Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán (mléčná hmota)

Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového aroma, získáte takzvaný falešný marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

31. 1. 2009 23:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 092 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky13,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy245,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LIDKA LIDKA

18. 9. 2014 18:02

kuliška88 - ta voda se nedá určit,dává se opatrně po trošce a jak je psáno v postupu,musí vzniknout hmota podobná plastelině

kuliska88

18. 9. 2014 16:04

Asi jsem hloupá, ale nechápu, tedy chapu 20 dkg mletého cukru, 10 dkg sušené polotučné mléko a voda - přidávat opatrně ( ta voda se přidává po lžičkách do toho? není nějak určená míra kolik nebo tak :)). Omlouvám se možná za hloupý dotaz. :/

LIDKA LIDKA

9. 9. 2014 09:44

Nikol - dělám tuto hmotu už roky a jsou spokojeni všichni co ji měli na dortech a i nám chutná,co z toho že už i v cukrárnách i mnoho cukrářek používají různé potahovky,ano dotry vypadají krásně,ale bohužel se to nedá jíst,hodně lidí mi to potvrdilo, že to vše vyhodili a tak já si zůstanu u svého marcipánu(mléčné hmoty),jsem ráda že i vy jste spokojená. :-*

Nicol

9. 9. 2014 07:54

A já zase za tenhle recept mockrát děkuji. Zkusila jsem ho jednou v loni a od té doby ho dělám pravidelně 2-3x do roka. Vždy se mi povedlo! Jednoduché a chuťově i dobré, rodina si vždy chválí, že to chutná lépe, jak některé jiné hmoty, jež se nalézají na kupovaných dortech. :-K

LIDKA LIDKA

22. 8. 2014 22:52

vladik - vždycky mne rozesměje že může někdo kritizovat, aniž by to prvně vyzkoušel,já s touto hmotou pracuji už léta a jsem spokojena a těší mne když mi ji pochváli i ti co ji měli na dortíku a že se Vám nezamnlouvá,Vaše škoda.:-K

vladik

22. 8. 2014 16:00

a fondan ne? ani skrobovy sirup :D DIVNA modelovacka :)

Vlasta

8. 7. 2014 15:11

LIDKA: Růžičky a jiné kytičky léta(víc jak 30) dělám z pravé mandlové hmoty - tedy z mandlí a dělají se dobře a vypadají krásně, ale chce to trpělivost. A taky je dost dřina připravit správně hmotu. Záleží i na kvalitě mandlí (nesmí být vyschlé). Je tedy pravda, že na potažení tří pater by to bylo dost finančně nákladné, ale zase velmi chutné - opravdu mandlové.

LIDKA LIDKA

19. 6. 2014 23:27

Míšo,když marcipán řádně zabalíte do igelitu a uzavřete do krabičky tak Vám ničím nenačichne,dělám to roky a taky dávám silnější vrstvu na potahování dortů,jinak to ani nejde

Michala

19. 6. 2014 13:23

Míša:Co vim já,tak by taky v lednici spolu s potahovkou neměla bejt zelenina a potahovat dort je lepší silnější vrstvou.I cukrářky maj vždycky silnější vrstvu potahovky

Dana B.

16. 10. 2013 20:45

Chtěla bych se zeptat. Udělala jsem hmotu podle Vás,povedla se mi. Ale je nažloutlá (logicky po sušeným mléce),ale jak uděláte bílou, bělobou se mi to nepovedlo obarvit. Musela bych tam vylít celé balení gelové barvy.

MakiMB

18. 9. 2013 12:00

Děkuju za tip.. :-) Udělala jsem podle návodu (samozřejmě jsem to přehnala s vodou :-D) ale povedlo se!!! :yes:

Míša

20. 8. 2013 18:23

Děkuji za radu,zkusím tento recept a uvidím zda se mi to povede bez toho aniž by mi to teklo.Krému jsem právě dávala málo,protože jsem četla,že to pod velkou vrstvou stéká,ale i přes to,že jsem dala opravdu malou to stékalo.Ani postavičky mi nedrželi,zkrátka hrůza.Tak zkusím toto,jinak to vzdávám :-p :-(

LIDKA LIDKA

20. 8. 2013 17:40

Míšo - já tuto hmotu už používám hodně dlouho,dělám různé ozdoby,postavičky a hlavně potahuji dorty,strašně málokdy se stane že mi trochu teče,ale hlavně dole u dortu,je to ovlivněno třeba tím že tam mám víc krému,toho se musí dát málo pod potahovku,jen tak lehce potřít krémem,jinak se ale nedá ovlivnit i počasí,teď jak byli ty vedra a dort jsem vytáhla z lednice tak se orosil,ale jak říkám to se nedá ovlivnit,vím že stím bojuje hodně holekek co pečou,ale jinak jsem s touto hmotou spokojena a všem chutná

Míša

20. 8. 2013 15:45

Zdravím děvčata. Mám k Vám prosbu, zkoušela jsem již několik receptů na potahování dortu a vždy se mi hmota povedla, ale na dortu se mi v zápětí roztekla (ať už na vzduchu při pokojovce nebo v lednici). Jsem už zoufalá a nevím co s tím ;-( Chci se tedy zeptat zda se tento potah chová stejně a zda hotový dort mohu dát do lednice?Děkuji za radu a hezký den ;-)

LIDKA LIDKA

21. 7. 2013 11:30

Pro pana - Jaroslav Hrouda - pravý marcipán se vyrábí z mandlí a nedovedu si predstavit s tímto marcipánem potahovat 3 - patrový dort,za prvé - ani by to nešlo a potom by se to i sakramensky odrazilo i na ceně dortu,mohu Vám říct že jsem měla možnost s pravého marcipánu dělat kytičky a vůbec to nešlo,mléčnou hmotu dělám dlouho a nikdo si doposud nestěžoval,ba naopak jsou všichni spokojeni a když vzpomínáté že už není to co bylo kdysi,mohu Vám to potvrdit že kdysi bylo vše lepší než teď,ale taky si pamatuji že mléčná hmota byla i za mých dětských let.

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová hmota recept kde koupit marcipán marcipánová hmota prodej marcipánové figurky na dort recept na marcipánovou hmotu od markéty postavicky z marcipánu cukroví z marcipánu gelové barvy na marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, voda

TopRecepty.cz

Marcipán (mléčná hmota)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpG8