Suroviny
Porce: cca 10 lžic
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 022 kJ / 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 9,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou.
Krok 2: Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do ní celá koření. Stále míchejte. Když koření začne pěkně voňet anebo tmavnout, tak jej okamžitě sundejte z hořáku.
Krok 3: Přesypte zpět na talíř a nechejte vychladnout. Vychladlé koření po částech umelte v čistém mlínku na kávu nebo utlučte v hmoždíři. Přesyjte do připravené nádoby přes velmi jemný cedník. Zbytky z cedníku vraťte do mlýnku a přidejte další část celého koření.
Krok 4: Do nádobky můžete předem vložit zahnutý papírek s názvem směsi. Přesypte do vzduchotěsné nádoby. Uzavřte víčkem a skladujte na chladném, suchém a tmavém místě. Směs časem ztrácí na vůni a aroma, proto je lepší namlít jen malé množtví, ale častěji.
Zveřejněno 14. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Garam Masala #1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAM7
Moje poznámka
Garam Masala #1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAM7
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 minutami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 1 hodinou
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 5 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 5 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 6 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Tématické fráze:
masala,
masala recept,
garam masala,
garam masala recept,
jak použít garam masala,
indická pánev garam masala,
indická masala,
garam masála recepty,
recept garam masala,
malsala,
garam masala v kuchyni,
indická omáčka massala,
garam masala kde koupit,
omáčka masala,
garam masala recept na co se používá,
indická omáčka masala,
masala koření recept,
omáčka garam masala,
skorice v indické kuchyně recepty,
masala omáčka
Suroviny:
koriandr,
římský kmín celý,
kardamon zelený,
skořice,
koření hřebíček,
květ muškátový,
kardamon černý,
ořech muškátový,
pepř černý,
bobkový list,
růže,
fenykl
Komentáře (6)
Dnes nie sme v stredoveku a preto je to blbost.
KARDAMOM je názov na celom svete a v Cesku tiez!
elettaria (znám jako: zelený, pravý, skutečný)
amomum (znám jako černý kardamon, hnědý kardamon, kravan, džava, bengálský, sijamský, bílí nebo červený)
Ve čtvrtém století se dostali do Řecka ze severní Persie, zatímco jiné zdroje jsou obeznámeny s tím, že jejich původ je z Indie.
Slovo kardamom je odvozeno z latinského cardamomun, což je polatinštěný název odvozený z řeckého kardamomon, složeniny kardamon a amomon. Nejranější podoba v řečtině byla kardamíja. V Novém zákoně se objevuje slovo amomon, které označuje aromatickou rostlinu.
Nejnovější ožnačení elettaria je odvozeno z jihoazijského jazyka (v hindštiě ilajči a pandžábštině ilejči).
Ve středověké angličtině a středověké francouzštině je znám pod názvem cardamon a tudíž se doteď používají obě formy.