Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté na způsob hašé

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 11. 2013 16:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 486 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny82,66 g
Tuky75,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se solí opatrně, kapary bývají slané, takže maso zpočátku mírně osolte a až na konci dochuťte

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

30. 11. 2013 12:27

zizala: Súhlasím. Ale som sa aj pobavila, v rámci relaxu som nazrela večer...

Jitkas

30. 11. 2013 09:01

Ve Francii typicke hase(haché) je Hachis parmentier, mlete hovezi, osmazana na cibuli, mrkvi,rajskem protlaku(muze se pridat i hrasek). Po vyduseni se zapece spolu se syrem a br.kasi(misto mleka smetana) v troube. Haché jsou ale i karbanatky(pouziva se syrove maso i rybi), ruzne ochucene, rychle osmazene a vlozene do omacek, vetsinou cibulovy zaklad + mouka + vyvar(i smetana), ktery se ridi podle druhu pouziteho masa,rybi haché = rybi vyvar atd. Nas cesky karbanatek (ochucene mlete maso, vytvarovane a osmazene) se nazyva baulette, tedy ne haché. Hase(haché) jsou tez pokrmy z uvareneho maso (vetsinou teleci,hovezi), pokrajene na kousky, vlozene do ruznych omacek - vellutata, ciste zeleninova, houbova atd. Tedy hase(haché)ve fr.kuchyni je vzdy dvakrat "predelane" maso nebo ryba.

zizala zizala (moderátorka)

30. 11. 2013 08:44

Veronika.Hrozna, magda77: Je velká škoda, že se tu ujalo přesvědčení, že námitka k názvu nebo postupu a pod. se považuje za vynadání. To přece není pravda. Nikdo nikoho nehubuje, jen normálně diskutujeme, někdy živěji, někdy klidněji ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 11. 2013 21:09

magda77: Já taky dostala vynadáno za "Stroganoff dle mé tchýně",no a co!
Každý muže napsat,když se mu recept nelíbí,nebo nechutná. Ale není to pravidlo.Když je něco dobré tak pochválíme a jinak si tady nelezeme na nervy ,přeci by jsme sem nechodily,kdyby to tak bylo !:-D A název receptu je to poslední co kritizujeme!:yes::-D

casino

29. 11. 2013 19:47

magda77:
No, já si tady po celý den po chvilkách čtu a říkám si jak dámy dokážou natvrdo, ale kultivovaně hájit "svou" pravdu:yes::yes::yes:
Nechci to zamotat ještě víc, ale vezmeme-li za zemi původu slova hašé/haše/hachis Francii, pak se jedná o SEKANÉ MASO:-))
(u nás se dělá obvykle z polévkové hověziny, pomleté, s dušenou cibulkou a vejci) - Pokud tedy tu hovězinu nezpracuju způsobem stejným jak je tu k přečtení na fotečce ze Sandtnerky. Akorát tomu říkáme SEKANÁ http://www.labuznik.cz/recept/sekana-pecene/ :-*:-D:-))

magda77 magda77

29. 11. 2013 18:55

To by nebyly Topky, kdyby se pravidelně pod některými recepty neobjevovaly urýpané komentáře zdejších rýpalek. Že vás to baví:-((
Jak vidno, každá máte jiný názor, budete se hádat a neustoupíte ani jedna. Chudák spagetka.
Copak není jedno jak se recept jmenuje???!!! Každá máte možnost sem dát recept, tak pojmenujte si ho jak chcete.
Hašteřit se jděte na trh, kdo se tu na to má pořád koukat, ostatně to je taky jeden z důvodů proč už sem nechodí tolik kuchařek s velkým "K", podezírání a pomlouvání je poslední dobou vaše doména:-((:no:

spagetka spagetka

29. 11. 2013 18:51

hosta: ty jsi fakt vichřice, hašé s fazolema není hašé :-D:-D:-D, leč dlouho jsme mexikáno neměli :-p:-p
Anna Kocikova: máš pravdu, zas je ale fakt, že se tu diskutuje o názvu a o receptu. Já ho změnila, aby byl klid (stejně si myslím že to HAŠÉ je :-D:-D), ale diskutuje se a to slušně :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 11. 2013 18:40

Moji milí Top-jak regi.,tak i neregi:-K
Nevím,mám-li se tady jen pousmát...nebo si toho nevšímat:-S
Jedno mi to ale rozhodně není a nesouvisí to přímo jen s tímto receptem:-)
Komentáře pod danými rcp jsou od toho,aby se hodnotilo kladně(zápor zde není naštěstí možný)nebo se psaly různé vychytávky námi vyzkoušené, nebo které známe po našich předcích, známých a podobně:yesAle v poslední době se tady setkávám s takovými negativy, že je mi opravu velice smutno;-(a nevím,kam až ty :no::no:vztahy dojdou.

Ladi,promiň,že je tady tato debata zrovna u tak šťavnatého receptu:-pale je možné diskuzi přemístit jinam:-K:-K

hosta hosta

29. 11. 2013 18:24

spagetka: když ukončit, tak už taky lehni na hadr:-D Mám už z té blbé haše takové trauma, že až půjdu dělat fazole s mletým, vzpomenu si na to a budu mít dilema, jestli náhodou nedělám haši:-D

spagetka spagetka

29. 11. 2013 18:14

jarda Kadic: já blb, dyk mám slovenskou kuchařku a tam to je, no nenapadlo mě to
Lidi jste pro tuto diskuzi už ukončit? Já ano. k ničemu nevede, prostě uvařte a pochutnejte si. Dobrou chuť

jarda Kadic jarda Kadic

29. 11. 2013 17:58

spagetka: Ale,jak jsem psal,mám doma jednu slovenskou kuchařku a tam je hašé z mletého,jak máš ty.

spagetka spagetka

29. 11. 2013 17:56

jarda Kadic: Jardo, ale dyk já to v receptu píšu, že se to musí oddělovat pečlivě atd, to mi je jasný:-O:-O:-O

spagetka spagetka

29. 11. 2013 17:54

1974andrea: Andri a za tím si stojím, jde o upravený recept, když jsem nápúad bralas z Velké kuchařky. Když je to upravené, znamená to, že to není totožné.

jarda Kadic jarda Kadic

29. 11. 2013 17:53

spagetka: Mě to nedá,myslel jsem,že už je konec....On je rozdíl,pokud maso uvařiš, popřípadě upečeš a pak teprve meleš,nebo mixuješ,než když použiješ syrové maso. To se snaží hrudkovatět,proto s tim musíš míchat a oddělovat.

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 17:52

tejaja:Terezko, tady šlo hlavně o to, že to Laďka prezentovala jako poupravený recept pana Vrabce z jeho kuchařky;-)

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hašé z mletého masa jak se dělá haše haše ze syrového masa sýrové housky podle ládi hrušky mleté maso haše láďa hruška housky se sýrem sýrové housky láda hruška sýrové housky ládi hrušky housky ládi hrušky sýrové housky od ládi hrušky haše z vařeného masa haše recept haše z mletého vychytávky ládi hrušky ananasova buchta sýrové bulky podle ládi hrušky sýrové bulky podle ládi hrušky haše z z mletého masa hovězí maso vařené mleté hase ze syroveho mleteho masa láda hruška sýrové housky recept

Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, kapary, sůl, pepř, sádlo,

TopRecepty.cz

Mleté na způsob hašé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zL1