Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 353 kJ / 8 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,10 g |
Tuky | 357,75 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 829 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 1 142,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků úšlehat tuhý sníh, zašlehat cukr, zašlehávat postupně vždy jeden žloutek s 1 lžící oleje a na konec opatrně přidat mouku.
Krok 2: Pokud se vám zdá těsto příliš tuhé, můžete přidat pár lžic horké vody, postupně zašlehávat.
Krok 3: Bábovkovou formu (středně velká) pořádně vymazat a vysypat, nalít těsto do 3/4 a dát péct při cca 160-180°.
Krok 4: Zbytek těsta jsem nalila na vymazaný a vysypaný kulatý plech a poté také upekla. Slouží jako podstava pro panenku.
Krok 5: Zhotovit klasický máslovopudinkový krém.
Krok 6: Bábavku 2x rozříznout a promazat,namazat také kulatý podstavec, pod krém jsem dávala ještě džem.
Krok 7: Nechat ztuhnout, do středu umístit panenku(nožky obalit potravinářskou fólii) a dle fantazie potáhnout marcipánovou hmotou připravenou dle: http://www.toprecepty.cz/recept/8238-marcipanova-hmota---varna/
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xMq
Moje poznámka
Panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xMq
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 1 hodinou
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 11 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 14 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort panenka s postupem,
panenka recept,
recept panenka,
panenka recepty,
recept na panenku,
recepty z panenky,
recepty panenka,
recepty na panenku,
salámová panenka postup,
marcipanova panenka,
top recepty z panenky,
dort panenka z bábovky,
dort panenka recept,
dort panenka postup,
dort s panenkou postup,
babovkova panenka s marcipanem,
panenka na podstavci,
recept z panenky,
dort panenka barbie postup,
zpracování panenky recept
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
voda,
máslo,
cukr moučkový,
mandlové aroma,
potravinářské barvivo,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
jahodová marmeláda
Komentáře (9)
Palec nahoru
S varnou zkušenosti nemám, prý se snad má nechat odležet do druhého dne, aby byla hezky tvárná. Já používám hotovou hmotu, páč mě jednou při tvorbě mléčného marcipánu málem trefil šlak. Měla jsem ruce jak hastrman..s blánama. Lepilo to jako čert a dělalo to psí kusy.
Tak ať je tohle startovací dortík a dál se daří
p.s.máš u mě ještě plus, že jsi dala dortíka i s receptem a postupem
Děkuji moc, dělala jsem to poprvé, dcerka má zítra 7.narozeniny, tak věřím, že se jí bude líbit a udělá ji radost.