Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso po srbsku

Vepřové po srbsku je osvědčená klasika plná zeleniny a omáčky. Tento pokrm připravujeme z vepřové plece a do omáčky přidáme čalamádu ze směsi zeleniny. Dochutíme a podáváme s rýží, brambory, nebo s hranolky.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirihyvnar jirihyvnar

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 918 kJ /
458 kcal
Bílkoviny7,93 g
Tuky1,60 g
Vláknina8,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,83 g
Sacharidy100,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme a lehce opepříme. Krok 2: V hrnci rozpálíme trochu tuku a vložíme na něj na kostičky nakrájený špek, osmahneme. Následně přidáme maso a orestujeme z obou stran. Krok 3: Přidáme čalamádu, scezenou nakládanou papriku, najemno nakrájenou cibuli, trochu vody a kečup podle chuti. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud maso není měkké. Krok 4: Podáváme s rýží nebo s bramborem, hodí se i hranolky.

TIP: Kolik rýže připravit pro čtyři osoby

Zveřejněno 14. 2. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRpx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRpx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-):-K:yes: Stoji za vyzkoušeni

Robila som niečo moc podobné,ešte som pridala čerstvé rajčiny a papriku...výborné:-p:yes:

Děkuji za super recept. Právě jsem uvařila a baštím. Vynikající. Nevím jak je možné, že u nás ve třech obchodech nemají čalamádu:-//- dala jsem lečo a mohu říci- ňam, ňam, ňam:-p

Moc, moc dobroučké. Vzhledem k tomu, že nemusíme čalamádu, vynechala jsem ji a i tak je to super. Dávám bodík.:yes:

Super namka;-)davam bodik

Díky za odpovědˇ

Na těch 8 plátků masa asi půl litru čalamády,červené papriky přiměřeně asi malou zavařovací skleničku a šťávu scedíme.Kečupu 250 ml a hlavně podle chuti.

Ještě bych se chtěla zeptat kolik toho masa a té čalamády??Myslím že je lepší napsat k receptu kolik všeho zhruba by tam mělo být,každá nevaří od oka.;-)

Moc dobrý recept,dala jsem si ho do oblíbených a někdy ho zkusím uvařit.Fotky jsou moc pěkné,dávám Ti bodík.:yes::-)

Tématické fráze:
vepřový plátek po srbsku, vepřová plec po srbsku, vepřové rizoto po srbsku, vepřové žebírko po srbsku, vepřová kotleta po srbsku, kuřecí maso po srbsku, srbska veprova kotleta, vepřové kotlety po srbsku, vepřová kýta po srbsku, kuřecí plátek po srbsku, srbský vepřový plátek, vepřový kotlet po srbsku, veprove platky po srbsku, kotlety po srbsku, žebírko po srbsku, veprove maso recepty, vepřový steak po srbsku, srbské žebírko, kotleta po srbsku, recepty z vepřového masa

Suroviny:
plec vepřová, špek, kečup sladký, čalamáda, paprika čerstvá červená, tuk, cibule, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu