Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 340 kJ / 1 515 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,58 g | 
| Tuky | 47,36 g | 
| Vláknina | 3,00 g | 
| Cholesterol | 1,55 g | 
| Sodík | 597 mg | 
| Sůl | 1,26 g | 
| Sacharidy | 207,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zdobení (malování): smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto (asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky.)
	Krok 2: To si dáme do pytlíku a ustřihneme malou špičku, tak abychom mohli zdobit.
	Krok 3: Na plech, do kterého jsme si dali pečicí papír, kreslíme různé ornamenty podle naší fantazie (kdo není moc kreativní, může si pod pečicí papír dát již předem na papíře vytištěné vzory, které může obkreslit ;) Takto nakreslený plech vložíme do mrazáku na 1 hodinu.
	Krok 4: Příprava těsta: nejprve si vyšleháme bílky do sněhu.
	Krok 5: Poté vyšleháme žloutky s cukrem a s kakaem do kterých jemně vmícháme sníh z bílků.
	Krok 6: Nakonec přidáme hladkou mouku a vyšleháme.
	Krok 7: Po hodině si vyndáme plech z mrazáku. Malování na plechu by mělo být dobře zatuhlé.
	Krok 8: Na plech a vzor nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 10 - 13 minut.
	Krok 9: Příprava náplně: do misky vlijeme celou smetanu ke šlehání, 1 lžičku cukr moučky může být i méně), a 1 celý ztužovač do šlehačky.
	Krok 10: Vyšleháme do pevné hmoty.
	Krok 11: Po vytažení korpusu z trouby necháme vychladnout, nijak neohýbáme.
	Krok 12: Když je korpus vychlazený, potřeme marmeládou, na marmeládu rozetřeme šlehačku a rozprostřeme ovoce.
	Krok 13: Teprve až teď balíme ;) A máme hotovo.
Zveřejněno 6. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Elegantní malovaná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kK0J
Moje poznámka
					
				
Elegantní malovaná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kK0J
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							malovaná roláda, 
						
						
							roláda s ornamenty, 
						
						
							kreativni rolady zdobene, 
						
						
							zdobeni rolady, 
						
						
							kreativní rolády, 
						
						
							malovaná roláda video, 
						
						
							malovaná roláda recept, 
						
						
							malované rolády, 
						
						
							piškotová roláda se vzorem, 
						
						
							roláda s ornament, 
						
						
							piškotová roláda s ornamenty, 
						
						
							roláda se vzorem, 
						
						
							piškotová roláda video recept zdobení, 
						
						
							může se dát mascarpone do mrazáku, 
						
						
							rolada s ornamentem, 
						
						
							monacoint, 
						
						
							monacoint, 
						
						
							vzory na rolády, 
						
						
							rolada na lzicky, 
						
						
							žirafí roláda
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							zdobení, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kakao, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							ztužovač, 
						
						
							cukr, 
						
						
							marmeláda, 
						
					
	
			
Komentáře (8)