Pravé chilli con carne
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na stole do půlhodiny hotový oběd. Chilli con carne podáváme s nachos nebo s čerstvým chlebem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 375 kJ / 1 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,63 g |
Tuky | 36,70 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 166 mg |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 108,58 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé chilli con carne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKn6
Moje poznámka
Pravé chilli con carne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKn6
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 3 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 4 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 7 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 17 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 24 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 58 minutami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
chilli con carne,
pravé mexické chilli con carne,
americké chilli,
chilli con carne original,
chilli con carne recept original,
chili con carne,
chile con carne,
chilli con carne top recepty,
chille con carne,
chlli con carne,
pravé americké chilli,
chilli con carne recept,
pravé mexické chili corn carne,
original chilli con carne,
polévka chilli con carne,
babicovy dobroty chilli con carne,
chili con carne original recept,
fazole chilli con carne,
chilli con carne s veprovym masem,
chilly con carne original
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
kukuřice,
fazole červené,
nachos,
smetana zakysaná,
olej slunečnicový,
chilli,
koriandr,
paprika sušená sladká,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Slunečnicový olej nemá v chilli con carne (ani v chilli sin carne) co dělat. Mexická kuchyně vše dělá na sádle.
Druhá věc - evidentně neumíte používat kmín, zvláště u mexika.
Úplně první věc, kterou je při dělání ccc třeba udělat, je osmahnout kmín. Na rozpálenou suchou pánev nasypeme 2 lžičky kmínu a 2-3 minuty jej smažíme. Když začne pukat, sesypeme ho bokem a přidáváme až v poslední fáze vaření. Třetí věc - rajčatovej protlak??? Když už, tak se může dát rajčatová pulpa (i se semínky a slupky). Ccc (csc) se ale dělá z nakrájených rajčat a červených paprik (základ jako na maďarský guláš).
A taky netuším, na co je v receptu mletá paprika? Kdyby byla pálivá, tak ještě budiž (i když...mletá pálivá paprika je s feferonkami, tedy s úplně jinými paprikami než chilli), ale sladká?
V spanielcine slovo chili je s jedným "l", inác (s dvomi) by sa cítalo chiji.
To je skôr spôsob písania americký (USA).
Tento je jeden z mnohých, rozhodne nie mexický a uz vôbec nie "pravý".
Co se receptu týče žádný není pravý, nebo vlastně pravé jsou všechny. V Americe se pořádají soutěže ve vaření chili v kategorii s fazolemi a bez fazolí. Kdyby byl jeden recept jediný správný, podobná soutěž by nemohla existovat.
Pokud jde o fazole v tomto receptu hlasuju pro konzervu, suché se za deset minut nemohou uvařit ani zázrakem.
Jj, to je asi zdroj toho vašeho moudra http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&rece...
Leč, líbí se mi ten jeho způsob opakovaného připékání masa...
http://www.manana.cz/(ranec kuchyní, ranec slov)
No, pěkně jste to napsala. Buď jste chytrá jak rádio, nebo je to zkopírované - cosi podobného už jsem někde četl a wiki to nebyla