Pečená divoká husa na koření

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: až 3 hodiny podle strávníků a velikosti husy Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 divoká husa
asi 100 g uzeného špeku
1 cibule
3-4 bobkové listy
5 celých pepřů
mletý pepř
5 kuliček nového koření
5 rozdrcených kuliček jalovce
1 velká lžíce solamylu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, umytou, vysušenou a naporcovanou husu osolíme a opepříme po obou stranách, protkneme proužky slaniny a dáme do pekáče, přidáme veškeré koření - bobkové listy, pepř kuličky, nové koření, rozdrcený jalovec a cibuli, kterou překrojíme na 4 díly.

  2. Dáme péct do přikrytého pekáče na 2 hodiny do vyhřáté trouby na 180 °C a troubu celou dobu neotvíráme!

  3. Po dvou hodinách přelijeme husu výpekem a podlijeme nevelkým množstvím vody, ve které jsme rozpustili solamyl.

  4. Promícháme s výpekem, zakryjeme a pečeme další hodinu.

Poznámka

Maso z divoké husy je lahodné a tímto způsobem pečení odpadává od kosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená divoká husa na koření

  • yanull yanull(moderátorka)

    Husička divoká letěla z vysoka, až z Rakouska ;-) ♪ ♫ ♪, doletěla k Bibince a ta ji upekla :-p:-K +6:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Husička vypadá chutně:yes:, já bych určitě výpek zahustila moukou, jinak :-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinka: Bibinko díky, já jsem si to myslela;-):-)), takže mám smůlu, divokou husu neochutnám:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    ty nám tedy děláš chutě:-D husička vypadá úžasně:yes::-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris: Maru, divokou kachnu mi přivezla Jana-dcera z Rakouska, tady jsem jí nikde nikdy neviděla, možná by jí mohli mít v Globusu....

    chocolate:Lucko, budeš se možná divit, ale šťáva, které je dost byla mírně zahuštěná tak, jak jsem chtěla a byla krásně vazká a samozřejmě se nemusí zahušťovat, to je na každém....

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásná husička :-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    On solamyl take delsim varenim ridne, tudiz po te hodine nasledneho peceni uz asi moc funkci zahusteni stavy neplni.Takze, nema-li tam jinou funkci, bude asi zbytecny.
    Ale husa vypada paradne:yes:.

    Odpovědět

  • casino casino

    "... a podlijeme nevelkým množstvím vody, ve které jsme rozpustili solamyl"
    Také jsem takovou divočinu ještě neochutnal:-(
    No a pro připadek, že by některá mladá kuchyňka divokou husku náhodou trefila (třeba dronem), tak aby se při pečení zbytečně nenapálila:
    Na rozdíl od podlévání masa vroucí vodou, se škrob dává do STUDENÉ vody ve které se nerozpouští, ale pouze rozmíchá...;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja - dcéra poľovníka - na divinu veľmi nie som, ale uznávam, tvoja husička vyzerá nádherne a verím, že ste si pochutnali!:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já bych solamyl taky nedávala, ale hlavně - kde se koupí divoká husa ? Já jsem ji snad nikdy v obchodě neviděla, ani ve speciálkách se zvěřinou.:-S Ráda bych ji zkusila, myslím, že jsem ji nikdy nejedla.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Fotečku máš hodně jedlou;-). Já bych nedávala solamyl, ale to už je libovolná volba každého. Každopádně bych si dala :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: divoká husa recept pečená divoká husa husa divoká divoká husa recepty recept na divokou husu koření na husu husa divoka recept jak naporcovat husu recept divoká husa příprava divoké husy divoká husa jak upect divokou husu příprava divokého husy husa divoka recepty husa na divokém koření rychlá husa recept pecena divoka husa recept příprava pečené husy divoká husa pečená recepty na divokou husu

Zapomněl/a jsem heslo