Kopřivový špenát
Začátek jara je spojen s pomyslnou očistou, sbíráním planě rostoucích bylin a osvěžení jídelníčku. Z čerstvých štiplavých kopřiv můžete připravit skvělou zeleninovou přílohu na způsob špenátu, která může být skvělou součástí velikonočního oběda.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,60 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Moje poznámka
Kopřivový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADB1
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 4 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiónová polévka
SarkaMG před 4 minutami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 48 minutami
Košíčky s želé
rujet před 50 minutami
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 1 hodinou
Řecká musaka
ceslo před 1 hodinou
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 2 hodinami
Sendvič caprese
Runser před 2 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 2 hodinami
Tématické fráze:
kopřivový čaj příprava,
jak udělat špenát,
špenát recept,
čaj z kopřiv příprava,
jak se vaří kopřivový čaj,
příprava kopřivového čaje,
špenát,
příprava mraženého špenátu,
recepty ze špenátu,
špenat zkopriv,
špenát recepty,
kopřivovej špenát,
spenat.z.kopriv.,
kopřivajako špenát,
špenátzkopřiv,
špenat skopřiv,
kopriivovy,
jak uvařit špenát,
špenát s kopřivama,
jak se vari spenat
Suroviny:
kopřivy,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka
Komentáře (22)
Už se na něj těším, hned příští týden na chatě ho udělám.
Přidávám do něj trošku mletého zázvoru a špetičku muškátového oříšku nebo květu.
Komu nevadí specifická chuť kopřiv, tak je raději jen spařte, aby se nezničil vit.C, který pomáhá zajistit, aby tělo železo z kopřiv řádně absorbovalo.
http://bylinky.abecedazdravi.cz/kopriva-dvoudoma-u...
Mňam...