Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,97 g |
Tuky | 290,44 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C. Vymažeme si dvě dortové formy máslem a dovnitř dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru.
Krok 2: Dáme máslo a cukr do velké mísy a šleháme, dokud to nebude krémové, pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřící prášek a mixujeme dokud se nám všechny ingredience nespojí (ne déle). Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25-30 minut.
Krok 4: Zatím si připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu (já jsem ho vlila doprostřed dortu). 2 lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout a pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu a sundáme z plamene a dáme stranou.
Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout.
Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme si ovoce na kousky.
Krok 7: Smetanu mixujeme se zbýlým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru, dokud z toho nemáme šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale necháme si i trochu na ozdobení dortu.
Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem a přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce a posypeme moučkovým cukrem přes síto.
Zveřejněno 30. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Moje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
dorty s ovocem,
krém do dortu s ovocem,
krémový dort,
převrácená buchta,
ovocné dorty recepty,
čím potřít ovoce na dortu,
ovocné kremy na dorty recepty,
pečící papír do dortové formy,
recepty na ovocné dorty,
ovocne kremy do dortů,
kremove dorty,
ovocné krémy na dorty,
ovocné dorty kremove recepty,
kremy do dortu s ovocem,
čím potřít dorty recepty,
kremy na ovocny dort,
čím potřít ovoce,
cim potrit ovoce na dort,
ovocny kremovy dort,
ovocne dortove kremy
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
extrakt vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mango,
ananas,
broskve,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)