Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový dort s ovocem

Lehký krémový dort s ovocem a nadýchaným korpusem, šlehačkou a vanilkovým sirupem je ideální na oslavy i nedělní posezení. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čerstvého ovoce působí svěže a potěší každého mlsouna. Ovoce můžete zvolit podle vlastní chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Katka.van

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dvě dortové formy o průměru 16-18 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 966 kJ /
4 533 kcal
Bílkoviny66,97 g
Tuky290,44 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 1,38 g
Sůl4,00 g
Sacharidy409,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dvě dortové formy vymažeme máslem a na dno dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru. Krok 2: Máslo a cukr dáme do velké mísy a šleháme, dokud směs nebude krémová. Pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřicí prášek. Šleháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka. Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25–30 minut. Krok 4: Zatím připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu. Dvě lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout. Pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu, sundáme z plamene a dáme stranou. Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový, a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout. Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme ovoce na kousky. Krok 7: Smetanu šleháme se zbylým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru na tuhou šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale trochu ho necháme na ozdobení dortu. Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem. Přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce, a posypeme moučkovým cukrem přes síto.

TIP: Jak vyrobit dokonalý vanilkový extrakt

Zveřejněno 30. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn7D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn7D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Katka.van: Já to s tím papírem dělám jako ty ,přesně ! Nic se nepřipeče a těsto zústavá zespoda krásně zlaté.:-*

Zuzun: papír nepotírám. Jen vytřu formu, navrch dám papír a pak těsto
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad) :-)

Aby dobře držel papír na dnu formy nebo plechu, stačí plech lehce potřít vodou. Papír dobře přilne.

Potom ovšem nevím, proč bych tam měla dávat papír, když stejně formu vymazávám. Co tím vychytám?:-//

takze ten papir mazes z obou stran? Aby se pak nelepil na to upeceny testo? Patlani formy pred rozprostreni papiru se tu vetsinou dela aby ten papir dobre drzel na miste az na nej pujde testo. To ale logicky plati spis u vetsich forem kde papir ma kam utect, nebo plechu.

Tak to zkuste a uvidíte. Je to anglická vychytavka a papír ani máslo se samozřejmě nerilepi, nepripali. Mám to vyzkoušené na více receptech. A spíše se mi stane ze se mi přilepi těsto na papír a jde hůře sundávat. S máslem se mi to nestává nikdy. :-))

Vymazat formu a pak tam dát papír, to je nějaké převrácené, ne? Pochopila bych vymazat papír a dát do formy, ale takhle to nemá význam. Těsto se může přilepit na papír a pod papírem se připaluje máslo.!:-S

Tématické fráze:
dorty s ovocem, krém do dortu s ovocem, krémový dort, převrácená buchta, ovocné dorty recepty, čím potřít ovoce na dortu, ovocné kremy na dorty recepty, pečící papír do dortové formy, recepty na ovocné dorty, ovocne kremy do dortů, kremove dorty, ovocné krémy na dorty, ovocné dorty kremove recepty, kremy do dortu s ovocem, čím potřít dorty recepty, kremy na ovocny dort, čím potřít ovoce, cim potrit ovoce na dort, ovocny kremovy dort, ovocne dortove kremy

Suroviny:
máslo, cukr krystal, vejce, extrakt vanilkový, sůl, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, broskve, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu