Bystrická pochoutka

Ostatní Doba přípravy: 45 min 12 názorů

Ostatní Doba přípravy: 45 min 12 názorů

Suroviny 4 porce

220 g Tofu
2 banány
150 g čerstvých žampiónů
Těsto:
1 vejce
2-4 lžíce hladké mouky
sůl
mléko podle potřeby
Na obalování:
neloupané sezamové semínka

Postup přípravy receptu

  1. Tofu narežeme na kocky asi ½ cm hrubé, šampiňóny na hrubé plátky ( maličké na polovicu ) a banán na kolieska.

  2. Na ihly napichujeme striedavo šampiňón, banán a tofu.

  3. Z prísad vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme ihly, a hneď ich obalíme v nelúpanom sezamovom semienku.

  4. Vyprážame v horúcom tuku.

  5. Podávame: so zemiakmi a ľubovoľnou bielou studenou omáčkou, samotné so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Nový tofu receptár, ale nápad obaľovať v nelúpanom sezamovom semienku je od hrašuľky,ktorá tu občas napíše komentáre :))) Vďaka hrašuľka :)))

Komentáře k receptu Bystrická pochoutka

  • pipre pipre

    Dnes jsem na přání manžela udělala jemu znovu a protože jsem včera dostala pýchavku, tak jsem pro sebe zkusila kombinaci sojové kostky, hrušku a pýchavku a nezbyl ani drobeček :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka: Magduška, v pôvodnom recepte z knihy je ihla obaľovaná v cestíčku, do ktorého ide strúhaný syr. Ja som ale chcela vyskúšať radu hrašuľky, s tým nelúpaným sezamom, tak som to skombinovala. Nelúpaný sezam je na to obaľovanie výborný, hrašuľka mala pravdu. Dostať ho kúpiť v DM drogérii. ;-)
    Janka: :-) ja tiež nesolím, tú soľ som do receptu napísala kvôli tomu, aby niekomu nechýbala. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Terezko, jak jsem slíbila, přidávám foto. Máš pravdu, je to strašně zvláštní propojení chutí a zajímavé je, že jsem to vlastně nesolila a ten žampiony byl fakt malinko slaný!!:-O. Strašně mi to chutnalo. Protože jsem měla málo času, udělala jsem si k tomu jen salát z ovoce. Meloun, banán, jahody :-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Toto som ochutnala počas pobytu vo VKK Tatranské Matliare (sú už minulosť, žiaľ). Pýtala som si recept a servírka mi doniesla. Len to nebolo obaľované v sezame, len v samotnom cestíčku.
    Mám dotaz - aký je ten nelúpaný sezam? Ja kupujem na pečivo lúpaný, ten druhý som nevidela. Ďakujem za odpoveď, receptu dávam bod a teba zdravím!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: Janka, je to fakt výborné, tie chute sa vzájomne krýsne prepoja. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja: No, Terezko, já budu další na řadě. Právě jsme se s Janou byly projít na každodenní večerní procházku a básnila o tom, že je to skvělé. Tak snad zítra seženu tofu a jdu na to :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To se mi líbí, udělám :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    pipre: Janka ďakujem, promptne si vyskúšala a teší ma, že ti chutilo. :-) Vďaka za fotku, je veľmi pekná.;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem vyzkoušela a opravdu mi chutnalo, až jsem byla překvapená. Ty tři chutě se příjemně prolnuly. Snědla jsem to nakonec samotné, bez přílohy :-) přidávám foto

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To vypadá fakt moc dobře. Chuť si neumím představit-babány, žampiony, ale fakt zajímavá kombinace :-)

    Odpovědět

  • ibramburka ibramburka

    Moc pěkné :-) To určitě vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Zajímavý recept, tofu a všechno ostatní doma mám, tak vyzkouším :-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tatranská pochoutka pochoutky recepty vkk tatranské matliare pochotka top recept 39464 pečení cukroví bystřička tatranska pochutka recepty pochoutky obrázky tatranská pochoutka,recept bystrická kostka tatranské matliare vkk bystricka pekárna