Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bonet

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

1. 8. 2014 07:59

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie5 012 kJ / 1 198 kcal
Bílkoviny49,92 g
Tuky57,44 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 442 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy83,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Fotopostup zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Můžeme dělat individuální porce do zapékacích mističek (používáme-li keramické, ověříme si jestli vydrží teplotu přes 200ºC, aby se nám po nalití karamelu nezničili, karamel má nějakých 230ºC), anebo můžeme použít například chlebíčkovou formu, po vychladnutí vyklopíme a krájíme jednotlivé porce.

**Bonet je v podstatě pudink, pocházející z italské oblasti Piemonte (doslovný překlad slova bonet z místního nářečí znamená klobouk). Je to obdoba francouzského Crème caramel a španělského Flan de huevo.

***Toto je jedna z verzí, existuje mnoho obměn, které se převážně liší v množství jednotlivých surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miquel Miquel

1. 8. 2014 10:16

Jitkas:Ano máte pravdu, jedná se o Crème caramel, děkuji za upozornění a pochvalu:-K už to opravuji;-)

Jitkas

1. 8. 2014 09:55

Spise podobny francouskemu "Crème caramel", nebot se netvori tvrda karamelova krusta. Jinak opravdu vyborny a mate ho precizne provedeny. To je ovsem "zvykem" u vsech Vasich receptu, jeden lepsi nez druhy.

Miquel Miquel

1. 8. 2014 09:30

spagetka::yes:
Betyna: Formičky se nevymazují, na spodku je karamel, který po upečení zůstane tekutý a stěny je-li to potřeba uvolníme například menším nožem ;-)

Betyna

1. 8. 2014 08:59

:yes:krásné! Formička se nemusí vymazávat?

spagetka spagetka

1. 8. 2014 08:14

to se mi líbí, to si ukládám.Já zatím použiju formu na srnčí hřbet, na vhodnou keramiku jsem ještě nenarazila, chtěla bych i do mikrovlnky. ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bonet recept zákusky bonet recept creme caramel pizza bonet bonet menu creme caramel top recepty rychly moucnik v zapekacich mistickach recepty francouzsky flan desert bônet flan s jablky créme karamel recept čokoládový bonet dezert bonet creme caramel recept bonet hrnce bonet francouzský flan s jablky bonet italský dezert karamel bonet recepty bonet

Suroviny: vejce, karamel, kakao, rum, mléko, sušenky amaretti

TopRecepty.cz

Bonet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87xl