Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2014 22:08

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 603 kJ / 3 012 kcal
Bílkoviny132,18 g
Tuky99,73 g
Vláknina21,16 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,53 g
Sacharidy385,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lívance jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem - jako langoše.

Výborně chutnají také k polévkám (hrachová, bramborová, česnečka...)

A když je méně osolíte, můžete je jíst nasladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Peťula

12. 8. 2014 15:47

Omyl, nic vehementně nevyžaduji, jen nemám ráda výmluvy:-*

Anton K.

12. 8. 2014 15:42

magdalenka:
Ano, ale len asi v dvoch rodinách...

Anton K.

12. 8. 2014 15:41

maris:
Urcite, Sara Wiener je "najuznávanejsia" rakúska kuchárka, hoci má 3 restaurácie v Berlíne. Podla nej bryndza (nie kombinovaná s cibulou a paprikou) je rakúsky syr nazývaný Liptauer Käse. V jej programe predstavuje nemeckému televíznemu kuchárovi Rainerovi Sassovi bryndzu ako rakúsky syr, ktorý je známy este z bývalého Rakúsko-Uhorska a ho nazýva Liptauer Käse (to nie je pomazánka s cibulou a paprikou, pretoze ho v programe predstavuje a ukazuje).

O tom, ze také svinstvo pijú aj v Berlíne - poznáte jeden nemecký recept, ktorý je skutocne nemecký a je jedlý? Ja nie. Vsetko sú len nepodarené kópie zo zahranicia. Takze aj to spotvorené pivo (speciálne pivá z "NDR" nepatria medzi ukázkové a uznávané) je len "zlepsenie" enderáckeho "piva.

maris maris

12. 8. 2014 15:34

Peťula: marně jsem přemýšlela, proč tak vehementně vyžadujete postup, jaký přínos má pro vás fotka např. mísy s těstem a vajíčkem - takže díky za vysvětlení - i když jsou v receptu suroviny, které nemáte ráda / brynza /, ale je u něho postup, tak byste si pokrm dala. To by mě opravdu nenapadlo:-S:-))

jarda Kadic jarda Kadic

12. 8. 2014 15:31

Peťula: Já mám fotku bači,s fajfkou, ovečkami,ale porušil bych autorská práva.

Peťula

12. 8. 2014 15:13

A pak že to nejde!:yes:Vymlouvat se umí každý na vybité baterky, ale s fotopostupem se mi recept fakt líbí a ikdyž brynzu ráda nemám, tak bych si jí snad i dala:-p. Baču si klidně odpusťte:-):-), ikdyž jestli si chce jarda Kadic udělat výlet na Slovač místo těch plků, nezlobila bych se za pěkné a výstižné foto.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 8. 2014 14:48

No, já brynzou a koprem plnila makrelu a jak byla skvělá :-)

jarda Kadic jarda Kadic

12. 8. 2014 14:46

danielle72: k receptu:mamča má moc ráda brynzu, halušky máme tak jednou do měsíce a už mě zaúkolovala,musím do marketu a prý tvůj recept prubnem;-)

jarda Kadic jarda Kadic

12. 8. 2014 14:37

Anton K.: Toníku,kolik lidí, tolik chutí.U nás v podkrušnohoří si dávají turisté z Německa smažený řízek a chtějí k němu knedlíky a omáčku.
A když u nás byla na návštěvě dcera známého,který se odstěhoval do Ameriky,tak si párek máčela do marmelády:-O Její otec ji kladl na srdce,aby mu přivezla naší obyčejnou horčici.Jí vůbec nechutnala.A ve finále při kontrole na New Yorském letišti jí musela odevzdat:prý zákaz dovozu určitých potravin;-) A ovocná piva jsou u nás na trhu už úplně normální......teda,já to ochutnal.......a..........nikdy více:-))

magdalenka magdalenka

12. 8. 2014 14:07

Anton K.: Na Slovensku je kombinácia bryndze a kôpru veľmi častá a obľúbená...naozaj si o tom nepočul? Napr. pirohy plnené bryndzou a kôprom, smotanou plnka zriedená... Patrí to ku slovenskej klasike.

maris maris

12. 8. 2014 14:00

Anton K.: jak jistě víte - Liptauer Kaese je pomazánka a ne samotná brynza, takže to samé - proč " kazit " brynzu cibulí a paprikou...
Neumím si představit, proč by někdo, komu připadá, že kopr má nepříjemný zápach - by si toto připravoval. Každý si snad připraví v rámci možností jen to, co mu chutná ne ?
Mimochodem - pivo s malinovou šťávou se pije i v Berlíně....

bubutop bubutop

12. 8. 2014 13:56

Anton K.:však tady jde hlavně o recept na lívance a kdo nechce kopr dávat nemusí, ale v této kombinaci to špatné být vůbec nemusí. Vyzkoušíme a ochutnáme.

bubutop bubutop

12. 8. 2014 13:47

:-K chuť je veliká, tak se do nich zítra pustím, poslám bodík a díky za pěkný a obsáhlý recept :yes:

Anton K.

12. 8. 2014 13:39

Nezdá sa Vám vsetkým kombinácia jediného autentického slovenského syra (v Rakúsku si ho prisvojuju - Sara Wiener - a ho nazývajú Liptauer Käse)v kombinácii s kôprom ako pridat do Vepro, knedlo jahodovú marmeládu? Je predsa hriech skazit nieco, co má typickú neopakovatelnú chut a prerazit ju niecim tak silne aromatickým a nie vzdy príjemným zápachom kôpru!
Chápem, ze niekto chce byt originálny, ale za kazdú cenu? Dávate si do Plzenského piva malinový sirup? Asi sotva, to len Francúzi robia Melànge, lenze ich pivo sa nedá pit...

Dana61

12. 8. 2014 13:01

no nenechala bych se dlouho pobízet k ochutnání této dobroty:-D kynuté těsto s bramborami je vždy křehké a vláčné:yes:;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: z ceho je brynza recepty z brynzy brynza slane livance s bramboy slovenské lívance bramborové lívance slané recept na lívance brynzové lívance recept bryndza recepty brynza recepty recepty brynza recepty s brynzou livanec s uzeninou brynza recept brynzove těsto recept z tofu podle polhreicha tofu lívance lívance z bramborového těsta slané brynzové pirohy koprová omáčka vařené brambory - lívance

Suroviny: mouka hrubá, brambory, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, mouka hladká, olej, brynza, kopr, smetana zakysaná, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVNJ