Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy pečené hříbky

Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

2. 9. 2014 07:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 236 kJ / 1 490 kcal
Bílkoviny106,50 g
Tuky75,60 g
Vláknina90,00 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,20 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Použil jsem uzený paprikový lalok, šlehačku Olma 31 % a houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.

Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hayek

9. 9. 2014 16:48

Kadlíku..... nenech se rozházet Alenkama,a ji podobnýma.... tvoje recepty jsou super....:-)):yes:

vybusna vybusna

8. 9. 2014 23:51

casino: :-)

casino casino

8. 9. 2014 23:28

Alena:
….. máte recht! Je to dvojvaječné dvojče jako když vyšije…:-((
Ale na to si zvyknete. Co by lidi dělali, než pomalu s každým uvařením „něčeho“ to sem ještě nešoupli jako žhavou novinku.:-((
A Kadlik: má taky recht. Proč se neračte zaregistrovat? :-(( To se vám to tu plácá, že?:-((

casino casino

8. 9. 2014 23:24

Kadlik:
pokud bych se měl řídit vaším „Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo“, pak bych sem sázel duplicitní recepty jako by mi šlo o život (tedy až na výjimky… např. špekáčky, které se před grilováním učily plavat v pivě bych sem dal jedině omylem). A dokonce i tento váš bych sem musel vložit. Ale máme to, vy a já, zapotřebí ??? :-8
Váš rcp jsem si vybral k realizaci proto, že tu nejsou tak pitomé, nic neříkající komentáře (tedy až do tohoto momentu:-D jako u toho staršího rcp a nelituju toho.
Měl jsem sice málo hub a velký plech, ale ten lalok (u nás „podbradek“) připečený s houbami je ještě lepší než pečený s jelity! Vážení, tu ťahavou klihovitost nelze popsat slovy, to se musí ochutnat! To by žádná anglická slanina nedokázala. Česnek či cibule by tu taky byly jako pěst na oko…
Rcp jsem dodržel do půntíku, až na dvě nepodstatné drobnosti:
1. houby jsem zvlhčil vodou z rozprašovače (nejsem tydýt, abych pral hřiby)
2. po nezdařeném pokusu podávat na toustech, jsem servíroval na talířích.
Nečiním tak často, ale mančaft mě k tomu zavázal, že vám mám tlumočit: DĚKUJEME!:yes:

hosta hosta

8. 9. 2014 22:12

Kadlik: máš pravdu, je to dobrota - já jsem v tom loňském houbovém pekáčku přidala trochu česneku a uzené či slaninu předem osmažila, ale to už jsou jen drobné nuance:-)) Letos díky hezké úrodě již byl na pořadu dne několikrát:-)):yes:

jozka2

8. 9. 2014 21:33

No toto musim vyskusat I ked u nas na potvoru huby este nerastu,skusim s portabello a hlivou ustricovou,ale to musi byt uno-nuno.vdaka za recept.:-p

Kadlik Kadlik

8. 9. 2014 19:44

Alena:
a jinak, proč jste jako anonymní? Věřím tomu, že tu profil máte, ale v rámci falešné solidarity nemáte odvahu toto říct pod svým skutečným jménem. A věříte, že mě to mrzí? Protože já bych rád uvítal i negativní reakce od těch, které tu potkávám. Za tím si stojím. ;-)

Kadlik Kadlik

8. 9. 2014 19:41

Alena:
ano, uznávám, že je to velice podobné. Ovšem - vymyslete recept naprosto odlišný, který není ničemu podobný??? Sám píšu, že mě inspirovalo něco, co mi přišlo mailem. Takže sám uznávámm, že to není originál. Ale chutnalo mi to, a podle reakcí, že podobný recept zdejší přispěvatelé znají, je jasné, že to není novinka.;-). Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo. Jinak - kolik je tu receptů na hovězí guláš????:-)

Alena

8. 9. 2014 11:32

Je to stejné jako houbový pekáček, jasně že pár drobných změn nový recept neudělá:-S, ikdyž se většina z valné hromady denodenních přispěvovatelů bude okamžitě ohrazovat v zájmu falešné solidarity, že to není pravda:no:, žé:-!

maiva maiva

7. 9. 2014 16:24

Znám podobný recept, dobrota:-p+:yes:

sunny.sofi sunny.sofi

5. 9. 2014 15:56

Úžasné:-p:yes:

Dana61

5. 9. 2014 10:33

joj to je lahůdka:yes::-D také dělám a tak opravdu vím a doporučuji:-p;-)

Frantiska Frantiska

3. 9. 2014 20:32

nemela jsem grilovaci koreni, tak jsem dala jen papriku :) moc dobre

Janka231

3. 9. 2014 09:15

Potírám houby česnekem a na dno pekáčku dávám hodně cibule čím víc tím líp.Tak nám to moc chutná.

zuzun

2. 9. 2014 21:00

Jsem narvana k prasknuti, ale tohle bych jeste natlacila. Ani si nechci tu chut a vuni predstavovat, neb extreme zarlim; jsem v totalne bezhoubove zone:-S. Bodik uz se plazi...:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube pečené houby se šlehačkou recepty s hříbky kadlíkovy recepty pečené hříbky na pánvi houbový pekáček hribky na šlehačce kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby pečené hříbky na na šlehačce dobroty jídlo z hříbků houby pecene v troube se šlehačkou kadlíkovy houby

Suroviny: houba hřib, maso uzené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření grilovací, vločky chilli

TopRecepty.cz

Kadlíkovy pečené hříbky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9ok