Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem uzený paprikový lalok, šlehačku Olma 31 % a houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.
Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2014 16:48
Kadlíku..... nenech se rozházet Alenkama,a ji podobnýma.... tvoje recepty jsou super....
8. 9. 2014 23:51
casino:
8. 9. 2014 23:28
Alena:
….. máte recht! Je to dvojvaječné dvojče jako když vyšije…
Ale na to si zvyknete. Co by lidi dělali, než pomalu s každým uvařením „něčeho“ to sem ještě nešoupli jako žhavou novinku.
A Kadlik: má taky recht. Proč se neračte zaregistrovat? To se vám to tu plácá, že?
….. máte recht! Je to dvojvaječné dvojče jako když vyšije…
Ale na to si zvyknete. Co by lidi dělali, než pomalu s každým uvařením „něčeho“ to sem ještě nešoupli jako žhavou novinku.
A Kadlik: má taky recht. Proč se neračte zaregistrovat? To se vám to tu plácá, že?
8. 9. 2014 23:24
Kadlik:
pokud bych se měl řídit vaším „Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo“, pak bych sem sázel duplicitní recepty jako by mi šlo o život (tedy až na výjimky… např. špekáčky, které se před grilováním učily plavat v pivě bych sem dal jedině omylem). A dokonce i tento váš bych sem musel vložit. Ale máme to, vy a já, zapotřebí ???
Váš rcp jsem si vybral k realizaci proto, že tu nejsou tak pitomé, nic neříkající komentáře (tedy až do tohoto momentu jako u toho staršího rcp a nelituju toho.
Měl jsem sice málo hub a velký plech, ale ten lalok (u nás „podbradek“) připečený s houbami je ještě lepší než pečený s jelity! Vážení, tu ťahavou klihovitost nelze popsat slovy, to se musí ochutnat! To by žádná anglická slanina nedokázala. Česnek či cibule by tu taky byly jako pěst na oko…
Rcp jsem dodržel do půntíku, až na dvě nepodstatné drobnosti:
1. houby jsem zvlhčil vodou z rozprašovače (nejsem tydýt, abych pral hřiby)
2. po nezdařeném pokusu podávat na toustech, jsem servíroval na talířích.
Nečiním tak často, ale mančaft mě k tomu zavázal, že vám mám tlumočit: DĚKUJEME!
pokud bych se měl řídit vaším „Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo“, pak bych sem sázel duplicitní recepty jako by mi šlo o život (tedy až na výjimky… např. špekáčky, které se před grilováním učily plavat v pivě bych sem dal jedině omylem). A dokonce i tento váš bych sem musel vložit. Ale máme to, vy a já, zapotřebí ???
Váš rcp jsem si vybral k realizaci proto, že tu nejsou tak pitomé, nic neříkající komentáře (tedy až do tohoto momentu jako u toho staršího rcp a nelituju toho.
Měl jsem sice málo hub a velký plech, ale ten lalok (u nás „podbradek“) připečený s houbami je ještě lepší než pečený s jelity! Vážení, tu ťahavou klihovitost nelze popsat slovy, to se musí ochutnat! To by žádná anglická slanina nedokázala. Česnek či cibule by tu taky byly jako pěst na oko…
Rcp jsem dodržel do půntíku, až na dvě nepodstatné drobnosti:
1. houby jsem zvlhčil vodou z rozprašovače (nejsem tydýt, abych pral hřiby)
2. po nezdařeném pokusu podávat na toustech, jsem servíroval na talířích.
Nečiním tak často, ale mančaft mě k tomu zavázal, že vám mám tlumočit: DĚKUJEME!
8. 9. 2014 22:12
Kadlik: máš pravdu, je to dobrota - já jsem v tom loňském houbovém pekáčku přidala trochu česneku a uzené či slaninu předem osmažila, ale to už jsou jen drobné nuance Letos díky hezké úrodě již byl na pořadu dne několikrát
8. 9. 2014 21:33
No toto musim vyskusat I ked u nas na potvoru huby este nerastu,skusim s portabello a hlivou ustricovou,ale to musi byt uno-nuno.vdaka za recept.
8. 9. 2014 19:44
Alena:
a jinak, proč jste jako anonymní? Věřím tomu, že tu profil máte, ale v rámci falešné solidarity nemáte odvahu toto říct pod svým skutečným jménem. A věříte, že mě to mrzí? Protože já bych rád uvítal i negativní reakce od těch, které tu potkávám. Za tím si stojím.
a jinak, proč jste jako anonymní? Věřím tomu, že tu profil máte, ale v rámci falešné solidarity nemáte odvahu toto říct pod svým skutečným jménem. A věříte, že mě to mrzí? Protože já bych rád uvítal i negativní reakce od těch, které tu potkávám. Za tím si stojím.
8. 9. 2014 19:41
Alena:
ano, uznávám, že je to velice podobné. Ovšem - vymyslete recept naprosto odlišný, který není ničemu podobný??? Sám píšu, že mě inspirovalo něco, co mi přišlo mailem. Takže sám uznávámm, že to není originál. Ale chutnalo mi to, a podle reakcí, že podobný recept zdejší přispěvatelé znají, je jasné, že to není novinka.. Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo. Jinak - kolik je tu receptů na hovězí guláš????
ano, uznávám, že je to velice podobné. Ovšem - vymyslete recept naprosto odlišný, který není ničemu podobný??? Sám píšu, že mě inspirovalo něco, co mi přišlo mailem. Takže sám uznávámm, že to není originál. Ale chutnalo mi to, a podle reakcí, že podobný recept zdejší přispěvatelé znají, je jasné, že to není novinka.. Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo. Jinak - kolik je tu receptů na hovězí guláš????
8. 9. 2014 11:32
Je to stejné jako houbový pekáček, jasně že pár drobných změn nový recept neudělá, ikdyž se většina z valné hromady denodenních přispěvovatelů bude okamžitě ohrazovat v zájmu falešné solidarity, že to není pravda, žé
7. 9. 2014 16:24
Znám podobný recept, dobrota+
5. 9. 2014 15:56
Úžasné
5. 9. 2014 10:33
joj to je lahůdka také dělám a tak opravdu vím a doporučuji
3. 9. 2014 20:32
nemela jsem grilovaci koreni, tak jsem dala jen papriku :) moc dobre
3. 9. 2014 09:15
Potírám houby česnekem a na dno pekáčku dávám hodně cibule čím víc tím líp.Tak nám to moc chutná.
2. 9. 2014 21:00
Jsem narvana k prasknuti, ale tohle bych jeste natlacila. Ani si nechci tu chut a vuni predstavovat, neb extreme zarlim; jsem v totalne bezhoubove zone. Bodik uz se plazi...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 10 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 3 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 4 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 6 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube pečené houby se šlehačkou recepty s hříbky kadlíkovy recepty pečené hříbky na pánvi houbový pekáček hribky na šlehačce kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby pečené hříbky na na šlehačce dobroty jídlo z hříbků houby pecene v troube se šlehačkou kadlíkovy houby
Suroviny: houba hřib, maso uzené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření grilovací, vločky chilli
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
37 názorů