Marcipánové tolárky

Suroviny

200 g marcipánové hmoty - odpalované
1 bílek
150 g mletých mandlí
3 lžičky škrobové moučky
citronovou kůru
1/2 lahvičky citronové tresti
moučkový cukr na vyválení

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán, mleté mandle, bílek, škrob, citronovou kůru a citronovou tresť důkladně zpracujeme. Dáme na moučkovým cukrem posypaný vál a vyválíme na půl centimetru silný plát.

  2. Vykrájíme kolečka a pečeme na 180°C asi 12 minut, po vychladnutí lehce poprášíme cukrem. Při válení je nutné těsto pocukrovat ze všech stran, dost se lepí, ale po upečení jsou tolárky moc dobré.

Poznámka od kuchařky

recept na marcipánovou hmotu je na Dobrotách v kategorii

Zákusky, dorty

http://dobrotynakazdyden.eu/

Komentáře k receptu Marcipánové tolárky

Tématické fráze: marcipánové cukroví marcipánová hmota recept marcipánové vánoční cukroví cukroví z marcipánu marcipanové zákusky cukroví marcipán čokoládové tolárky cukroví z marcipánové hmoty marcipánový sněhulák marcipánové dobroty marcipánové zákusky recepty vyválení marcipánu vánoční marcipánové cukroví vánoční cukroví marcipán marcipánové cukroví recept bramborové tolárky pečené marcipánové vánoční cukroví marcipánové cukroví recepty vánoční cukroví marcipánové tolárky cukroví