Marcipánové tolárky

mneneznas Kuchařka: mneneznas

Cukroví , Pečené 4 názory

Suroviny

200 g marcipánové hmoty - odpalované
1 bílek
150 g mletých mandlí
3 lžičky škrobové moučky
citronovou kůru
1/2 lahvičky citronové tresti
moučkový cukr na vyválení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán, mleté mandle, bílek, škrob, citronovou kůru a citronovou tresť důkladně zpracujeme. Dáme na moučkovým cukrem posypaný vál a vyválíme na půl centimetru silný plát.

  2. Vykrájíme kolečka a pečeme na 180°C asi 12 minut, po vychladnutí lehce poprášíme cukrem. Při válení je nutné těsto pocukrovat ze všech stran, dost se lepí, ale po upečení jsou tolárky moc dobré.

Poznámka

recept na marcipánovou hmotu je na Dobrotách v kategorii

Zákusky, dorty

http://dobrotynakazdyden.eu/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipánové tolárky

Tématické fráze: marcipánové cukroví marcipánová hmota recept marcipánové vánoční cukroví cukroví z marcipánu marcipanové zákusky cukroví marcipán čokoládové tolárky cukroví z marcipánové hmoty marcipánový sněhulák marcipánové dobroty marcipánové zákusky recepty vyválení marcipánu vánoční marcipánové cukroví vánoční cukroví marcipán marcipánové cukroví recept bramborové tolárky pečené marcipánové vánoční cukroví marcipánové cukroví recepty vánoční cukroví marcipánové tolárky cukroví