Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 10. 2014 17:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

12-13 kousků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 151 kJ / 3 143 kcal
Bílkoviny96,75 g
Tuky105,30 g
Vláknina48,18 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 6,69 g
Sůl16,45 g
Sacharidy429,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

22. 10. 2014 20:31

Vaříme v rodině často. Kdekoliv je vidím, tak si je dam a nikdy nebyly tvrdé :) Nejradši je mam na sladko, ale i na slano jsou skvěle. Brambory vařené ve slupce, polohrubá mouka a žádné vejce :) A kdo nemá dobré sádlo, tak máslo taky není špatně. Nejlepší jsou na kamnech, ale i na pánvičce či na tálu jsou skvěle.

tejaja tejaja

22. 10. 2014 18:13

U nás sa robia lokše nasladko http://www.toprecepty.cz/recept/1713-lokse-sladke-... :-D A vždy s hladkou múkou a zemiakov varených v šupke. Nikdy nie sú tvrdé ani gumové. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2014 17:53

casino:Mně to bavilo taky,ale berte to jako úlitbu všem bohum dietním! Jinak se na mně dietistická hladová veřejnost sesype.Opravdu jsou skoro všechny ,co jsem doposud jedla tvrdý a nedají se kousat ,takže Vám věřím. Proboha,jenom to neválejte chlapskou silou,ale jemně ,určitě se povedou. Brambory vlažné až pokojové teploty ,ne horké ! A škytat nebudu určitě,pač je budu dělat taky a povedou se !
Kuchaŕe nemlaťte - snad jenom výjimečně !
Asfaltové holuby ,to musím říct manželovi ,čím se dají nahradit !:-K

casino casino

22. 10. 2014 14:47

Veronika.Hrozna:
píšete:"...někde je dělají tak tvrdý ,že se nedají ukousnot..."
Nic nepotěší víc, než neštěstí druhého...:-D
Lokše jsem měl v životě párkrát!
Poprvé jsem jimi málem umlátil kuchaře;-)
Podruhé jsme je použili na střelnici místo asfaltových holubů;-)
Dám jim tedy, lokšám, ještě jednu šanci...
Obvykle zde neqokám před tím než jídlo uvařím, ale píši proto, že až budete kolem Martina od samého škytání celá poskakovat, tak abyste věděla, že to na nich myslím ich:-D Zda v dobrém, či ne, se ukáže.
*****
A to že sádlem poctivě impregnované lokše "...jsou lehce stravitelné,jelikož se podávají k mastným a těžkým jídlum jako husa nebo kachna..." mě tedy opravdu pobavilo:-D:-D:-D No, všechno je relativní, že?:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2014 09:05

Marta Urbancová: Jo a na té teflonce ,si člověk tak nezaneřádí sporák jako s plotýnkou ! :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2014 09:03

MartaU: Kmín přijde samzřejmě do vaření brambor ,jako když se připravují jako příloha. Jsou pak lehčeji stravitelné. Když tam po slití brambor nějaký kmínek zustane, tak ho nevybírám a placky jsou lehce stravitelné,jelikož se podávají k mastným a těžkým jídlum jako husa nebo kachna. Pokud na sladko tak míň soli a do vaření brambor jenom pár kmínu a pak vybrat.:-) Na sladko je já nedělám,tyto jsou příloha !:-)

MartaU

21. 10. 2014 20:25

Omlouvám se.Zapoměla jsem napsat,že bábi tam kmín nedávala.Jen opekla na suché plotýnce,potřela sádlem,posypala mákem a zarolovala.

Marta Urbancová

21. 10. 2014 20:21

Dobrý večer.Tyto lokše dělala moje bábi na Slovensku.Natřou se sádlem a posypou mákem a pak se zarolují.Je to neskutečná dobrota.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 10. 2014 12:11

sidonie: Zkus, uvidíš že nezklamou.:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 10. 2014 12:09

zizala:Mě je naučila dělat tchýně ,není to muj recept,ale opravdu jsou vláčné ,někde je dělají tak tvrdý ,že se nedají ukousnot a musíš je doslova trhat a ne kousat ! Na všelijakých vinobraních je už ani nekupuju. Úspěch je v mazání a dát si záležet aby byl poměr sádla a másla skoro napul. Mazat fakt dokola a z obou stran.Pak jsou skvělé.

sidonie

21. 10. 2014 10:46

určitě vyzkouším,vypadají dobře:yes::-K

zizala zizala (moderátorka)

21. 10. 2014 08:47

Jj, taky jsem si uložila :yes:, já jsem dosud placky dělala jen s přídavkem vajíčka a to asi není to pravé "ořechové" :-8

rozmarynaH rozmarynaH

21. 10. 2014 08:30

Díky za recept:-K, minulý týden jsem tady na ně hledala inspiraci a moc se mi nelíbily poměry mouky a brambor. Ten tvůj vypadá hodně uvěřitelně. Recept si tisknu a vyzkouším. Souhlasím, že s polohrubou moukou se dobře pracuje. Posílám šťastný 7. bodík

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu

Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka

TopRecepty.cz

Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD2R