Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 519 kJ / 3 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,81 g |
| Tuky | 194,10 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 5,34 g |
| Sůl | 13,28 g |
| Sacharidy | 416,48 g |
Postup přípravy
Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme také večer přípravou kynutého těsta. Krok 2: Těsto připravíme klasicky nebo za pomoci pekárny. Nenecháme kynout, zabalíme do mikrotenového sáčku - většího a vložíme do lednice. Krok 3: Ráno si připravíme 220 g másla rozkrájeného na plátky. Těsto vyválíme na velký obdélník a poklademe plátky másla. Přeložíme do tvaru obálky. Opět rozválíme a přeložíme. A ještě jednou, rozválíme a přeložíme. Krok 4: Složené těsto vložíme opět do sáčku a dáme do večera do lednice.
Večer rozdělíme na polovinu a vyválíme delší obdélník a z každého pak asi 14 trojúhelníkových klínků. Plníme podle chuti. Pečeme na 180°C asi 13 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
croissant,
crosaint,
croissant recept,
croissanty z domácí pekárny,
recept na croissanty,
croissant se šunkou a sýrem,
croassant,
recept na croissant,
croissant z domácí pekárny,
crossiant,
croissanty na slano,
croissant se šunkou,
croissanty se sýrem,
croisant,
croissanty,
croissant se syrem,
croissanty recept z pekárny,
croassan,
recept croissant,
croissant z pekárny
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
mléko,
kvasnice sušené,
máslo,
Komentáře (10)
Nikomu to neříkejte, ale já taky nemám všechny jako ty na fotce....
Ale určitě nesmí být moc tuhé, nešlo by pak s máslem překládat.